Select Page

Trófea Grill Étterem – Újbuda – Mexico pizza (36 cm)

Trófea Grill Étterem – Újbuda – Mexico pizza (36 cm)

Valahogy eddig mindig elkerültem a Trófea Grill ajánlatait, már ami a házhoz szállítást illeti. Számomra mindig úgy jött le, hogy túlzottan nagy hype-ot kap az étterem, főleg az all you can eat-re gondolok. Napszaktól függően körülbelül 5 ezre forintért ehet-ihat a kedves vendég, én mindig úgy voltam vele, hogy ennyiért egészen sok helyen tele tudom tömni a fejem és bőven ihatok is.

A hat napos munkahét tudata annyira elgyengített, hogy végül beadtam a derekam, de csakis rendelésre és úgy is inkább egy pizzát. Újbudai éttermükből két méretű pizzát van módunk rendelni, a kisebb 26 centis, míg a nagyobb 36 centis átmérővel bír. Kicsit szakítottak a hagyományokkal, mivel nincsen a palettán a hagyományos 32-es méret, de valahogy talán sikerül majd feldolgozni ezt a traumát.

24 különböző összeállítás szerepel az étlapon a 36-os szekció alatt. Az értékeléseket elnézve vannak jobban sikerült példányok és vannak kevésbé kedvelt egyedek is. Az aranyközépút elvén haladva végül egy mexikói mellett klikkeltem egeremmel a kosárba gombra. nagy meglepetést nem tartogat a feltétlista, paradicsomszósz, mozzarella, kukorica, bab, hegyes erős és darált marhahús.

Esztétikai megjelenés: A doboz nemzeti lobogónk színeiben pompázik, ezek után csak az a furcsa, hogy az étteremlánc honlapjának címe .com-ra végződik. Simán észrevehető az a pár centi plusz amivel túlnyúlik a 32-es átmérőn, igaz lemérni megint nem tudtam, de mivel faltól-falig fekszik a dobozban, nagyobbat aligha lehetne belepréselni. Kis matematikával megfűszerezve, az a négy centi többlet ideális esetben több, mint 20% pizzát jelent pluszba. Maga az étel egészen jól fest, egy markáns határozott széllel rendelkezik. A feltétek közül a legérdekesebb látványt egyértelműen a darált hús okozza, háát necces szerintem. A paradicsomszószos alaptól kicsit pirosabb alapot vártam, de azért ez is távol van egy tejfölöstől például. Egyenletesen oszlanak el a feltétek, nincsen különösebb probléma semmivel. A tészta normális vastagsággal bír, ezt így kapjuk és kész, nem lehet rendelésnél kérni egyéb módon. Külön pluszpont azért, mert szeletelve lett.

Pont: 8/10

Ízvilág: Az első szelet felemelése után ráébredünk, hogy a tészta alja egészen lisztes maradt, szóval félig elfog kopni a bőr a tenyerünkről a sok tapsikolás miatt. A tészta kifejezetten jó, a széleinél már-már olaszosan ropog, de a közepe fele haladva azért jelentősen puhul, de nem lesz nyers. A darált marhahús nemcsak látványra, de ízre is kicsit fura, ha csukott szemmel enném akkor a tésztától eltekintve egyből rávágnám, hogy ez chilis bab. A kukorica és bab kettőse kellemes friss, viszont a paprikával nagyon nem vagyok kibékülve, mivel annyi ereje van, mint a lúdfingnak. A paradicsomos alap nagyon szolid, ízét egészen korlátozottan érezni. Összességében nem rossz pizza, viszont a csípősség nagyon hiányzik belőle, így nem mondható ez mexikói confignak.

Pont: 7/10

Mennyiség: Jó lenne egyszer ugyanezt kipróbálni 32-es verzióban, hogy érezni lehessen mennyivel jelent többet az a bő 20% ráadás. Mennyiséggel az ég adta világon semmi gond, bőséges adag és az eddigi tapasztalataim alapján ki merem jelenteni, hogy bő órával ez az adag biztosan tovább tartja távol az éhség ördögét. A darált hússal a végére egészen megbarátkoztam, egyedül talán abba lehetne belekötni, hogy ezt a mennyiséget jobban kellene elosztani a tészta felületén, így foltokban nagyon masszív dózisként hat. Kukoricából, babból, sajtból és paprikából ennyi bőven elég, jól eltalált arányok ezek. A paradicsomos alapból dupla ennyi is elférne, voltak foltok ahol kicsit száraznak hatott, de lehet csak a pokoli mennyiségű liszt váltotta ki ezen remek érzést. Bőséges öt órás adag az biztos, jó húzás az étteremtől a 36-os választás.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: A táv elenyésző, mivel csak 900 méterre van munkahelyemtől az újbudai Trófea. A levélben baráti 50 perccel kecsegtetnek, amit egész jól tartanak. A végeredmény 57 perc amihez valamennyire hozzá kell számolni, hogy így a tél megérkeztével valószínűleg többen rendelnek már. Külön dicséret az étterem rugalmasságáért, volt egy apró hiba amit vétette, de ők gond nélkül orvosolták és egy rossz pisszenésük se volt. Voltak már jobb eredmények persze, de délben egy óra alatt bírtak maradni, ez azért elfogadható szerintem.

Pont: 7/10

Ár/érték: A pizzák ebben a méretben 1290 és 2290 forint között mozognak, természetesen felszereltségtől függően. Az általam választott divat mexikói pizza pont valahol a két szélsőérték között félúton van, mivel 1690 forintba kerül. Nem sok étterem használ ekkora átmérőjű alapot, így nem könnyű viszonyítani. Szerintem korrekt áron van, egy ekkora dózis két embernek is elegendő lehet ebédre, igaz csurig nem lesznek tőle. Sajnálom, hogy pont az úterőt bakizták el az étteremben és a könnyfakasztó csípősség most elmaradt. Pár apró javítással vagy csupán odafigyeléssel igazán korrekt pizzát lehet kihozni belőle. Nem tervezem az all you can eat postot továbbra sem, sajnálnám rá a kreditet, inkább legközelebb is rendelek, de akkor valamilyen főételre kihegyezve a történetet.

Pont: 8/10