Select Page

Tudnál úgy jól főzni, hogy Gordon Ramsay segít?

Szerző: | 2017. feb. 20. | nemteszt

Szakácskönyvet szinte mindenki fogott már a kezében. Számtalan koncepciót találunk a témában, vannak melyek egészen szájbarágósan adják elő mondandójukat, de van, ami már úgy gondolkozik, hogy az olvasó alsó hangon 10 év szakmai háttér rendelkezik és csípőből ért/tud mindent.

A következő videó az hivatott prezentálni, hogy mi történik, akkor, ha egy konyhai kezdő egy profi segítségével főz. A Gordon Ramsay név talán sokaknak ismerősen cseng, aki látott már vele TV műsort, az bizony tudja, hogy nem a legkifinomultabb úriember a Földön, ha a konyhai munkáról van szó. Hősünk neve Shane, aki mindössze Gordon hangját hallja, abból, hogy mit csinál egy centit sem lát. Egymásnak háttal, egyszerre készítik a fogást, ugyanazon hozzávalókból.

Meglepő lelki békével fogadta a séf a kisebb kudarcot, de Shane hősiesen próbált mindent úgy tenni, ahogy hallotta és gondolta. Több ponton látszik, hogy a gyakorlott szakács számára az átlagos mozdulatok/folyamatok egy teljesen laikus számára szinte megfejthetetlenek.