Select Page

Tutti Amore Pizza – Rodrigo pizza (32cm)

Tutti Amore Pizza – Rodrigo pizza (32cm)

Megint péntek van, így ha hiszitek, ha nem pizza lesz a terítéken. Hosszú hétvégénk lesz, így szükség is van a rengeteg energiára, a ma estét is  munkával fogjuk tölteni, hisz beindult a fesztivál szezon. Könnyen előfordulhat, hogy már a délután folyamán találkoztok egy-két  olyan finomsággal, amit csak a most Zánkán megrendezett EFOTT -on fogyaszthattok el a nagy italozás közepette.  Na de nem repülök ennyire előre, maradjunk az ebédnél, amit a Tutti Amore Pizza szolgáltatott. Gyanakszom, hogy a sok sok valamilyen “…amore…” pizzéria közel a ritkítás után csak az igazi maradt meg. Lássuk mit mutat  a Rodrigo-nak nevezett pizzájuk 32 centis kiadása.

Esztétika,megjelenés: Feltétek terén egy közepesen gazdag pizzáról beszélünk. Az alap paradicsomos, nálam az esetek 90% -ban ez a befutó. A hús kategória képviseletében sonka és bacon került a tésztára. A sonkaszeletek csíkokra vágva , a bacon pedig a megszokott vékony, kicsit megtépkedett kivitelben pompáznak a mozzarella alatt. A színvilágot a paradicsomkarikák gazdagítják, amiből össze vissza 4 darabot sikerült ráhelyezni. Ami nem látszik az a füstölt sajt, ami pedig igen az a tojás, ami tükörtojás formában csücsül középen.  A tésztát hagytam a végére, amin látszik, hogy megsütötték rendesen, és az is egyértelmű, hogy melyik része volt legközelebb a tűzhöz.

Pont:7/10

Ízvilág: A tészta rendben, és ahogyan látszik is megsült rendesen. A széle, kicsit kormos, ez az ízben némi kesernyésséget hoz. A paradicsomos alap, nem az az eget rengető, inkább csak kötelező színezék a tésztán. A bacon nem az a brutálisan zsíros, így nem tocsog a kisült zsírtól a pizza. A sonkával nincs probléma, az ízét eléggé elnyomja a bacon és a füstölt sajt erős íze. A paradicsomkarikákat, nagyon megbecsülve fogyasztottam, a falatok, amihez jutott belőlük, azok szaftosabbak voltak. A tükörtojás megsült rendesen, de igazából tojás karikákra számítottam, így nem okozott nagy élményt.

Pont:6/10

Mennyiség: A pizza a 32 centis kategóriából került kiválasztásra, az midig elég szokott leni egy evésre.  Egyre inkább rámegyek a méregetésre, mert a példák azt mutatják, hogy mindig van legalább mínusz 1 centi, rosszabb esetben több is. Itt, ahogy a kép is mutatja, több mint 1 centi maradt a sütőben. Ez kicsit elszomorít, várom már a pozitív példát is. Nem mondhatom azt, hogy nem laktam jól vele, mert a feltéteknek köszönhetően elég laktató, de a mérés mély nyomot hagyott bennem.

Pont:5/10

Kiszállítási idő: Ezen a téren pozitív a mérleg, nagyjából 25 perc várakozás után már várt a futár, kezében a pizzámmal. Melegen és gyorsan érkezett az ebéd, azt is el tudom képzelni, hogy az óriási sebességtől ment össze a tészta. Ha a sietség miatt nem sikerült megnyújtani a pizzát, akkor inkább azt javasolnám, hogy dolgozzanak kicsit többet  a tésztán és érkezzen meg 10 perccel később.

Pont:10/10

Ár/érték: A 10% -os 11 és 14 óra között kihasználható kedvezménnyel 1215 forintot fizettem a pizzáért. Az ár nem magas, ezért a közepes pizzáért, de a méretben tapasztalt szegénység miatt mégsem mondom, hogy ez így korrekt. A rendes ár fizetése esetén kicsit kritikusabb lennék, így mivel jól laktam vele és nem is volt rossz, ezért azt mondom, hogy a kedvezményes időszakban jó választás lehet a Tutti Amore Pizza.

Pont:7/10