Select Page

Tüzestál Étterem Újbuda – Luxus hot dog

Tüzestál Étterem Újbuda – Luxus hot dog

Pánikszerűen keresgéltem az éttermeket, hogy melyik legyen az igazán szerencsés aki megtömheti a fejemet. Elismerően bólogattam a tükörképemnek a rendelés után, hogy ezaz egy eddig nem tesztelt éttermet sikerült találnom. Pár perc egofényezés után leesett, hogy rohadtul nem így van mivel már rendeltem a Tüzestál Étterem újbudai egységéből.

Nem is oly rég a cserkészkolbászos ajánlatukkal leptem meg magam, így oda az újdonság varázsa. Bújtam az étlapot majd végül a hot dog szekciónál vertem tanyát. 6 különböző hot dog közül választhatunk, melyből nekem a legfullosabb és legdrágább lett az egyértelmű befutó. Utoljára a Magic Burger mega-giga-ultra hot dogjáról firkantottam, meglátjuk felveheti-e a versenyt a mai Luxus hot dog. Feltét listája alapján egészen meggyőző: sült hagyma, csemegeuborka, mustár, ketchup, dupla virslivel, rántott hagymakarikával.

(már most annyiszor leírtam a “dog”-ot, hogy úgy érzem magam mintha egy zs kategóriás DMX akciófilmbe csöppentem volna)

Esztétikai megjelenés: A csomagolás egyszerű, igaz ilyen méretre megfelelő dobozt sem lenne egyszerű találni. Egy vaskos husáng alufóliába csavarva, rajta egy piros firkantással miszerint ez luxus dog. Kihámozva az agyhullámblokkoló bevonatból szemünk elé tárul a fedetlen igazság. Vaskos megjelenés, tetején négy szép egyforma panírozott hagymakarikával. A sajt körbejárja a karikákat ami egyrészt igazán étvágygerjesztő, másrészt nem túl szerencsés, mert összeér a fóliával amihez rendkívüli mód szeret tapadni. A kifli picit pirítva lett, ezt remekül bizonyítja, hogy picit megkozmált a széleinél. A végeinél megcsodálhatjuk a virsliket is, szép szabályosak. Csemegeuborka katonákkal szinte mindenhol találkozhatunk, egészen sok került rá. Ezt is felülmúlja a hagyma, mely üvegessé sült, sajnos nem a jó kis ropogós verzió itt sem. Az összkép egészen pofás, amit sajnos a fólia miatt muszáj voltam megtépázni.

Pont: 7/10

Ízvilág: A kifli nem az a levegős átverés, ebben van bőven anyag és ici-picit édeskés is. A virsli nekem az első harapásnál a Füstlit juttatta eszembe, de lehet csak keverem. A hagyma karakteres ez nem vitás, a közelben üldögélők nyugtázták, hogy ezzel lehelettel vámpírt lehetne ölni. A sajt szerintem trappista, állaga nagyon tetszetős jó nyúlós és a hőtől megolvadt, ami egyszerre azt is eredményezte, hogy minden egyben van szóval egy harapással ránthatjuk az egész terítéket. A karikák sokkal szelídebbek, mint már említett társaik, ízre szerintem tökéletesen megfelelnek. A ketchup-mustár kombóba én egy sokkal karcosabb mustárral megvadítottam volna, igaz akkor lehet nem lenne mindenki számára fogyasztható. A teljes képet nézve egészen jó, ízre azért ez túlmutat egy IKEA-s verzión, igaz ott verhetetlen pontnak számít a ropogós hagyma.

Pont: 8/10

Mennyiség: Lemérni hosszát nem tudtam, de abban egészen biztos vagyok, hogy DMX is “ooooh dog”-al nyugtázná, mivel szép méretes darab. A két virsli elegendő, bőven kitölti és arányaiban is passzol a kifli méretéhez. Sajna a kifli méretéből kifolyólag kissé kezelhetetlen és könnyen elrepeszthetjük ha nem óvatoskodunk vele. Szószokból egy cseppel sem kell több, még pont nem lett gitáros összeállítás belőle. A sima sült hagymából fele ennyi is elég lenne, ez ütleg adag ami belekerült. Uborkából is alaposan ellátott az étterem, erre sem érkezhet panasz. Egy szó, mint száz ez egészen frankóra sikerült és bőven túlmutat egy átlagos hot dog méreten. Bőven megvan az öt órás adag, laktató egy dög lett.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Kezdek alaposan elveszni a számok között, az e-mailben 70 percet adtak meg, a rendelés előtt az étterem kiválasztásánál 47-60 perc szerepel, míg az olvasói értékelések alapján ez átlagosan 55 perc. A távolság a KRESZ szabályait szem előtt tartva 6.3 kilométer ami nem sok. Abban az esetben ha a futár kis csíntevésre adja fejét, jelentős kilométereket spórolhat mivel egy kis levágás után máris 3.7 kilométerre olvad a távolság, de persze miattam ne kockáztasson senki. A végeredmény 38 perc ami egészen meglepett, “goooood dog”!

Pont: 8/10

Ár/érték: Ahogy már említettem ez a legdrágább a hot dogok között A végösszeg 1260 forint ami nem tűnik halálosnak egyáltalán, van benne minden, adagra is bőséges tehát részemről megérte plecsnit kapna, ha lenne. Az örök rigolyám a ropogós hagyma hiánya itt is mély sebet ejtett, de majd valahogy feldolgozom. Most rátetováltam az étterem nevét a tenyeremre, így most nem lesz ismétlés pár hónapig az tuti, de akik kicsit junk-abb kajára vágynak nyugodtan rendeljenek egy luxus kutyát, nem lesz csalódás belőle.

Pont: 8/10