Select Page

Varieté Bisztró & Bár – Texas burger

Varieté Bisztró & Bár – Texas burger

Tegnapi burrito után amit a kolléga tolt magába, én kicsit “északnak” veszem az irányt és egy hambugert fogok csekkolni, végül is ha jól látom ez egy amerikai étteremnek van hivatalosan feltüntetve.

Az étterem egy egész vidám kuckóra hasonlít, több száz fős rendezvényeket vélhetően nem lehet itt lebonyolítani azért. Színes falak, melyeken a Burger House-nál már dicsért étel fényképek vannak a falon, igazán hangulatos élményt biztosítva a vendégek számára. Az étlap számomra egészen egyszerű, könnyed csuklómozdulattal Word-ben össze lehet dobni, semmi csicsa nincsen rajta. A Ewingok előtt lerótt tiszteletem gyanánt én egy jó Texas Burgerre tettem a voksomat.

Klasszikus Burger, Cheddar sajt, ropogós bacon, rántott mozzarella, rántott hagymakarika, coleslaw, Varieté szósz és házi BBQ öntet amiből összeáll egységgé a hamburger. A coleslaw másnéven amerikai káposztasaláta néven fut, így talán többen ismerik, én biztosan. Most jelenleg csak a szendvicset fogom tesztelni, de minden hamburgert kérhetünk menüben is, ekkor kapunk mellé krumplit is, természetesen ez megfejeli az alapárat ha emlékeim nem csalnak akkor 450 Forinttal.

Esztétikai megjelenés: Azanyját ez már valami, rég láttam ilyen szépen és gusztusosan tálalt hamburgert, ilyenkor rájövök miért éri meg néha ellátogatni az ételgyárba ahonnan érkeznek a rendelt ételek is, itt sokkal szebb a tálalás azért. Fonott kosárban érkezett a szeretet, melynek aljában még egy zsírpapír is elterült, a hamburger maga pedig még félig egy alufóliával is meg volt áldva, így mindenki megtalálja saját szerelmét a tálalásban. Egy méretes paradicsomkaróval van átdöfve a burger, ez gondolom a szétesést hivatott megfékezni. A zsemle valami egészen szenzációs, olyan mint egy fonott kalács meghintve némi szezámmaggal. A hamburger főként felfele épült, a feltét rész egészen a magasba emeli az alapoktól a szendvicset, jól látható a hús, a bacon, a rántott hagymakarika és némi Varieté szósz. Nagyon gusztusos lett a Texas Burgerem, ember legyen a talpán aki egy ilyennek ellen tudna állni. Egyetlen furcsaság, hogy a saláta a hús alá került.

Pont: 9/10

Ízvilág: Közel sem olyan könnyű feladat egy ekkora toronynak nekiesni, pár másodpercig laggolt az agyam mire rájöttem merre is kéne kezdeni. A zsemle alja egészen átázott sajnos, eléggé sok szósz került bele ami a fóliába csordogált ahonnan az alsó rész pillanatok alatt magába szívta. Mikor a rendelést feladtam a pincér megkérdezte, hogy mennyire legyen átsütve a hús, én a közepesen átsült opciót kértem aminek végtelenül tökéletesen eleget tettek, panaszom nem lehet rá, nagyon finom lett. A hagymakarika egészen erőtlen lett mire eljutott a számig, olyan karakteres ízt ettől nem érzek. A sok szósznak köszönhetően mindennek kissé egyforma íze lett, olyan elütő meghatározó ízvilágot nem tudok elkülöníteni fogyasztás közben. A saláta amit el tudtam különíteni kicsit a szósztól, igazán friss meglepő mód a paradicsom is szép piros, nem a télen megszokott inkább répa sárga halovány íztelen vacak.

Pont: 7/10

Mennyiség: Ránézésre nem tűnik kis példánynak a vad, egész korrekt méretű hús és végre nem egy túlméretezett buci társul hozzá. A feltétek remekül aránylanak a buci méretéhez, igazi mestermű. A végeredmény végül kicsit meglepett, nem mondom hogy nem laktam jól, de nem is érzem azt a mindjárt szétrobbanok állapotot sem, igaz talán jobb is így mivel még haza tudok mászni. Egy könnyed négy órás adagnak tudnám jelölni a burgert, amiből szerintem mindenképpen kevesebb kellene bele az a két szósz keveréke, ennek fele is elég lenne bele és akkor sem maradna száraz Texas kincse.

Pont: 7/10

Ár/érték: A kiszolgálás korrekt volt, alig 20 percet kellett csak várnom mire megkaptam az ételt, neten olvastam hogy valakinél probléma volt a hosszas várokozási idő, nálam nem volt gond. A hamburger 1700 szép magyar Forintot jelent a számlán, ami valljuk be eléggé drága, ezért még krumpli se jár mellé, azt csak a menü felára varázsolja elénk. Igen tudom, hogy nem egy sarki büfé, de mindennapi fogyasztáshoz ez drága. A legolcsóbb burger 950 ami máris sokkal szimpatikusabb, de én most ezt ettem és erről van a teszt – nincs vita. Minőségi élményben lesz része annak aki kipróbálja ez garantált, csak érdemes átgondolni kinek, mi, mennyit ér.

Pont: 6/10

UPDATE: VI. kerület Káldy Gyula utca 5. szám alatt található az étterem és Varieté Tex-mex étterem néven!