Select Page

VegaCity – Ganda burger

Szerző: | 2016. nov. 7. | Vega/Vegán

Megállíthatatlanul pörög a vega/vegán életvitel karriere, egyre többen vallják magukénak az állati eredetű alapanyagtól mentes táplálkozást. A VegaCity 2014 nyarán nyitott meg szinte szemben a Nemzeti Múzeummal. Hatalmas üvegfelületekkel, világos belsővel és két szinttel várja az éhes vega/vegán közönséget. Főként a kifőzde jelleget vallják, de találni pár modern elemet is, mint például a burgerek. 

Galádul pont fejmagasságban a pultban jó néhány különböző burger pihent, melyeknek lehetetlen volt ellenállni. Mivel sok esetben először a szemével eszik az ember, így nem volt esélyem lelépni anélkül, hogy ki ne próbáljam az extravagáns buciba csomagolt Ganda burgert.

Ganda burger – spenót-répafasírt, saláta, indiai szójaszósz, hagyma és az egész csicseriborsó buciba pakolva

Olyan, mint egy tigris. Rozsdás bundájában benne pár sötét csík, igaz, a fehér hibádzik, de a belvárosban megteszi ez is. Kicsattanó frissességet nem szabad tőle várni, mivel a pultban többedmagával várja a megváltót, aki leemeli az egyiket. Ennek okán kár azon is csodálkozni, hogy a burger bizony hideg.

Ganda burger

Ganda burger

Első kóstolásra tisztán a répatorta elevenedett meg számban és kicsit sem a burgerek jellegzetes ízvilága. Nem is szabad persze hasonlítani egy hagyományos húsos burgerhez, azok szaftosságát nagyon nehezen tudja csak megütni egy vegán burger, de nincs is ezzel baj. Ennek bucija viszont nem kicsit száraz. A csicseribuci szinte ránézésre is omlani kezd, ha pedig rámarunk, akkor garantáltan morzsolódik szét az egész.

vetkőztetve

A húst helyettesítő spenótos-répfasírt az oka valószínűleg annak, hogy inkább hasonlít az egész szendvics ízvilága a répatortára. A spenót szinte elvész, míg a répa intenzíven dolgozik benne. A szósz olyan, mint egy sűrű majonézes-tejfölös öntet, csak nyilván vegán kivitelben. Ízben erősen hagymás, amihez valószínűleg az is hozzájárul, hogy alatta jó pár karika lilahagyma nyugszik. Emellett uborkát, rukkolát, paradicsomot és salátát találunk benne.

felezve

felezve

Adagra nem fog minket szétfeszíteni belülről, de körettel kiegészítve akár egy könnyedebb éhség eloltására alkalmas lehet. A meglepetés az árában leledzik, mivel mindössze 990 forintot kérnek érte. Van pár gyenge pontja, melyek közül a legfájóbb a buci állaga és az egész burger hőmérséklete, ami a hűtőpult miatt bőven 20 Celsius fok alatt lakozik alapból.

rokonság

rokonság

Mivel láthatóan nem ez a fő profilja az egységnek, hanem sokkal inkább a kifőzde jelleg, amire ebédidőben özönlenek a környékbeliek, így egy második nekifutás során majd azt a kínálatot fogom inkább lemeózni. Desszertek, kekszek és egy halom apróság található még a pultokban, melyek illatuk alapján kifejezetten biztatóak.

VegaCity – 1053, Budapest, Múzeum krt. 23-25, Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték