Select Page

Vegalife – Pásztor quiche

Szerző: | 2016. máj. 4. | Vega/Vegán

A vega, vegán étkezés, egyre elterjedtebb, már az is előfordul, hogy valaki csak azért válik vegává, mert az trendi. A jó hír a húsevőknek, hogy mi nem váltunk, válunk vegává, de mint a gasztronómia nagy tisztelői, néha azért belesünk ebbe az amúgy nagyon izgalmas világba. Minap ebéd közben szúrtam ki egy kolleginánál egy Vagalife -os dobozt és úgy döntöttem, hogy itt az idő, hogy én is kipróbáljam. Oldalukon olvasható, hogy nem használnak az ételekhez, húst, halat, tojást, fehér lisztet, cukrot, íz fokozót és még tartósítót sem. Tehát hús nincs, de az egészség garantált. A rendszer menü rendelős, előző nap kell leadni, hogy mit is szeretnénk másnap ebédelni

Hogy őszinte legyek, mielőtt kitalálta, hogy a Vegalifetól fogok rendelni, nem tudtam mi az a quiche. Némi keresgélés után, a neten csodálatos képeket találtam erről az ételről, így a többi, a neve alapján kicsit egyértelműbbé étel helyett, a Pászto quiche névre hallgató étel mellett tettem le a voksom.

Pásztor quiche

Zöldpaprika, hagyma, füstölt mozzarella, tönkölyliszt, túró, fűszerek

A Google kép keresőjében nagyon gusztusos, pite formájú, zöldséges , túrós sütőben sült csodákat találtam. Persze, számítottam rá, hogy nem pontosan ilyen lesz az, ami érkezni fog, de ahogy megláttam az étel, elsőre egy kicsit csalódtam. A doboz közepén egy kis részen barnára sült sajt, alatta a zöldségek és a túró keveréke. A túró tengerből nem sok minden látszik ki. Paprika és hagyma a fő összetevők, amik nem túl apróra vágva kerültek a dobozba. A képet, még a zöld fűszerek határozzák meg, de sajnos ezektől sem válik pofássá az étel. Az ideális kinézetnél látható tészta darabok, alulról kerülnek elő, kevésbé látványos kivitelben.

Pásztor

Pásztor

Na nézzük, az íze milyen, ha már a kinézete nem a legmeggyőzőbb. Első falatnál a mozzarellás részre koncentráltam, ami így barnára pirulva egészen jó ízzel kecsegtetett. Sajnos a sajtos rész gyorsan elfogyott és jött a túró és a zöldségek. Alapvetőn nem rossz az íze. A zöld fűszereket a hagyma és a paprika karakteres íze elnyomja és a túróval együtt kialakítják a végső ízt. A tönkölyös tészta ami alul elbújt, nem egy nagy kaland, ízben nem, inkább tartalomban erősíti az ételt.

Tönkölyös tészta

Tönkölyös tészta

Mennyiségre a képen a nagynak titulált adag látható. Súlyra és adagra tényleg nem kevés, de valahogy én nem laktam jól vele. Az ízek azért telítenek, de valahogy nem adott olyan érzetet, mintha megebédeltem volna. Az érzésem az volt inkább, mintha ettem volna egy nagy adag zöldséges túrót, igen kevés pirítóssal.

Vega falat

Vega falat

Mindehhez érkezett egy desszert is, amit igazából csak megkóstoltam, de inkább eltemettem a vele kapcsolatos gondolataimat a rossz élményeim közé. Az étlapjukon számos izgalmas fogás található, lehet, hogy még próbálkozok, de sajnos ez a 940 forintos fogás, nálam nagyon nem volt találat. Ha esetleg Ti máshogy vélekedtek erről az ételről, kérlek meséljétek el, mert lehet, hogy csak a húsevő mivoltom íratta le velem ezeket a sorokat.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték