Select Page

Végre itt a kék bor!

Szerző: | 2016. Júl. 6. | nemteszt

Kékszőlőből lesz a vörösbor vagy éppen a rosé. A lényeg mégis az, hogy sehogy nem lehet belőle valóban kék színű bor. Kisebb képzavar, amit talán a legtöbben csak elengednek a fülük mellett és beletörődnek a ténybe. Pár spanyol elmét viszont nem hagyott nyugodni ez a gondolat, vagy egyszerűen csak túl sok volt a napsütés és a sangria, majd elkészítették a valóban kék bort.

Mindenfajta borászati előképzettség nélkül vágott bele a projektbe pár húszas éveit taposó fiatal. Különösebb céljuk nincsen az egésszel, egyszerűen poénnak gondolták, hogy megcsinálják, mert ez nem szokványos és legalább kicsit kilóg a sorból. Az üveg címkéje is már egészen érdekes, de egyértelműen a bor élénk kék színe viszi a pálmát.

nagyon kék

Bármilyen mágikus kémiaszertárból kilopott folyadékot mellőznek, mindössze kétfajta természetes pigment segítségével színezik ilyen árnyalatúra a bort. Ízében semmilyen elváltozást nem okoz, így vakon aligha lehet felismerni, hogy más színű a folyadék amit kortyolunk épp.

a címke egy része

Árban körülbelül 3000 forintot kell kicsengetnünk egyetlen üveg Gik-ért. Világuralomra talán nem tőrnek vele, hacsak a színe mellé nem domborítanak egy prémium minőségű bort is, mint alapanyagot. Addig sokkal inkább lesz közkedvelt azok körében, akik kicsit szeretnek vagánykodni ilyen fura dolgokkal.