Select Page

Veranda étterem – Ungherese

Szerző: | 2016. aug. 18. | Pizza

A Kopaszi gát, szerintem minden budapestinek olyan, hely, ahol kicsit ki tud szakadni a városi körforgásból, akár sportolni, akár pihenni, akár szórakozni érkezik oda. A gáton sétálva több olyan szórakozóhelyet találunk, ahol az italozás mellett a hasunkat is megtölthetjük finomságokkal. Ilyen hely a Veranda Étterem is, ami elég széles ételkínálattal és méretes teraszokkal várja a vendégeket. Egy kellemesebb nyári estén sikerült betérni ide, és ha már itt voltunk, akkor megnéztük az étlapot is.

A helyszínre megérkezve egyből észrevettem, hogy egy svájcisapkás úriember egy kemence előtt nagyon pörgeti a tésztát, majd miután a megfelelő formára nyújtotta elkezdi mindenféle finomsággal ellátni. Ez a látvány, bár nem éhesen érkeztem a helyszínre, egyből felkeltette az érdeklődésemet.

Ungherese pizza – paradicsomszósz, mozzarella, főtt sonka, bacon, olasz csípős szalámi, lilahagyma, pritamin paprika

A választás, mint már kiderült a magyaros pizzára esett. A pizza a neve alapján magyaros, de ha az összetevőket megnézzük, a meghatározó ízt gyanús, hogy az olasz szalámi fogja hozni a közösbe.

dav

Magyar vagy olasz?

A nagy fehér tányér szinte alig látszik ki a méretes és igen látványos pizza alól. A világos széleket szépen megtöri a paradicsomos szósz piros színe, és a pizzát még izgalmasabbá teszi, hogy minden leírt összetevőt könnyen megtalálunk a mozzarella sajt tengerében. A paprika csíkok, a lila hagyma és a szalámi szépen elrendezve csücsül a tésztán, a főtt sonka pedig így ránézésre mindenhol megtalálható.

dav

Feltét tenger

A kinézet csodás, már csak annyi kell a boldogsághoz, hogy az ízek is bizonyítsanak. Rá is megyek az első szeletre, amit inkább csak késsel és villával tudok fogyasztani melegében, mert legbelül a feltét vastagabb mint a tészta. A kezdeti nehézségek után, az első gondolatom az, hogy a paradicsomszósz nem elég fűszeres. A paradicsom íz hibátlan, némi bazsalikom és oregáno viszont hiányzik a csodához. Javít a helyzeten a falatok jelentős része, ahol van feltét. Ahogy már az elején is jeleztem a szalámi itt a főnök, a csipős íze az ami a karakteressé teszi a pizzát.

dav

Csak kicsit csíp

A pizza elég laktató, köszönhetően a sok feltétnek és a méretének. A rendeléstől számítva nagyjából 25 percel került az asztalra, pedig nem mondanám, hogy üres volt az étterem. Az árát tekintve, nem nevezhető olcsónak, 2290 forintot kell fizetni ezért a piros-fehér-zöld pizzáért. A hely még indokolná is az árat, de az, hogy egy ilyen helyen a kiszolgáló személyzet abszolút fapofa, az szerintem nem igazán fér bele.

 

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték