Select Page

Vespa pizza – Il Deserto Rosso pizza – olvasói post

B.E. nevű olvasónk küldte ismét be, köszönjük!

Hosszú idő után újra bűnbe estem és rászántam magam a pizza rendelésre. Mivel továbbra is kitartok a lazább verziók mellett, ezért ismét a teljes kiőrlésű tésztás pizza mellett döntöttem. Jelentem még mindig ritka, mint a fehér holló.. Sajnos többször belefutottam „átverésbe”, ezért eléggé bizalmatlan vagyok azzal a kevés étteremmel kapcsolatosan, amik közül válogathatok. Többször szemezgettem már a Vespa pizza nevű éteremmel, ezért úgy döntöttem ideje kipróbálnom. Az étlapot nézegetve, rájöttem nem lesz egyszerű dolgom (bőség zavara:)), de végül a Il Deserto Rosso pizzára (32 cm) esett a választásom,  illetve desszertként egy tiramisu lett az áldozat. Tiramisuról csak annyit, hogy jól sikerült és nem spóroltak a mennyiséggel :). Az ebédem 50 perc alatt futott be, a futár kedves volt. A csomagolásról muszáj pár pozitív dolgot megjegyeznem, ami számomra újdonság. Első ránézésre semmi extra, majd látom, hogy egy kis Vespa pizza logós ragasztóval le volt zárva, majd mikor kinyitottam a pizzán kívül egy idézettel szembesültem :), nekem tetszett :).

Esztétika, megjelenés: A feltét: paradicsomszósz, füstölt scarmoza, bab, bacon, olasz kolbász, lilahagyma, zöldpaprika, tejföl. Már a netpincer.hu oldalán megfogott a pizza látványa, a valóságot tükrözte (ami elég ritka manapság). Nem mondom, hogy a legszebb pizza amit valaha láttam, de a feltéteket elnézve ennél szebben nem is lehetett volna tálalni. Kiemelném, hogy a pizza előre szeletelt volt és ez annyira precízen sikerült, hogy mikor egy szeletet kivettem nem húztam le a feltétet a másik szeletről:).

Pont: 10/10

Ízvilág: „Ronda és finom”, szerintem ezzel mindent elmondok. Bacon és kolbász ellenére egyáltalán nem volt zsíros, a zöld paprika enyhe csípőssége és a tejföl tökéletesen passzolt az ízvilághoz. A hagyományos vagy teljes kiőrlésű tészta közül választhatunk; a tésztavastagságot pont eltalálták(se túl vastag, se túl vékony) és így hogy teljes kiőrlésűt választottam könnyedebb volt a pizza.

Pont: 10/10

Mennyiség: Nekem bőven elég volt ez a mennyiség, így is két nekifutásra sikerült eltüntetnem:)

Pont: 10/10

Ár/érték: A pizza eredeti ára 1650 Ft +250 Ft teljes kiőrlésű tészta (a hagyományos nem jár plusz költséggel), de kaptam rá 10% kedvezményt. A tiramisu 790 Ft, de ebből is lejött 10%. Éljenek a boldog órák;) Egy szó, mint száz elsőre drágának tűnik, de tapasztalataim szerint budapesti viszonylatban a teljes kiőrlésű pizza (tiramisu is) az eddigi rendeléseim közül a legkorrektebb áron volt (máshol a 26 cm-es, illetve van ahol a kamu „teljes kiőrlésű kerül ennyibe, illetve a tiramisuk ennek a mennyiségnek a negyed szokott lenni hasonló áron). A pontozásom, ezért a saját kategóriájára érvényes.

Pont: 10/10

[thethe-image-slider name=”Slider116″]