Select Page

Vitál Konyha – 3 nap Katus Atillával

Vitál Konyha – 3 nap Katus Atillával

Ebben a szép időben, amikor is a kinti programlehetőségek egyre szélesebb tárházával találkozhatunk, főzés helyett, inkább, csak grillezne az ember. Mivel, nekem erre eddig nem igazán volt lehetőségem, így csak terveket szövögetek, hogy mikor fogok és addig is irigykedve lesem az ismerőseim feltöltött képeit, amin házi hambikat és batár nagy grillezett hússzeleteket majszolnak. Ahhoz, hogy az ember a meló és más egyéb kötelező teendők után, kicsit élvezhesse is az életet, valahonnan kell időt szerezni.

Erre remek megoldás, ha a másnapi ebéd elkészítésére szánt időt átalakítja szabadidővé és egyszerűen, valami ebédszállításra specializálódott bandától berendel akár egy egész heti kaját is. Mivel nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a legegészségesebb vonal is, így azt találtam ki, hogy szépen sorjában letesztelem ezen szolgáltatók egészséges kínálatába eső termékeit. Az első áldozatom a Katus Attila nevével fémjelzett Vitál Food.

Szójacsírás zöldborsófőzelék, sokmagvas rántott szelet (760 Ft.-)

Az első napomra, mikor is Katus Attila készítette az ebédemet, egy főzeléket választottam, a lehető legfullosabb feltéttel. A főzelék maga, némi szójacsírával tunningolt zöldborsófőzelék. A főzelék kicsit furcsán mutat, de ez elsősorban a csírának tudható be. Az íze teljesen rendben van, állagra, kicsit hígabb, mint egy hagyományos főzelék. A hígabb állag, annak tudható be, hogy a főzelékeket saját anyaggal, illetve minimális szénhidrátszegény liszttel sűrítik. A feltét egy sokmagvas rántott szelet, méghozzá csirkemellből. Ízre, semmi különbséget nem fedeztem fel egy átlagos magos rántott húshoz képest, az viszont mindenképpen pozitív, hogy elméletileg 30%-al kevesebb szénhidrátot tartalmazott a bunda. Alapvetően tartottam tőle, hogy az adag kevésnek fog bizonyulni, de végül, nem maradtam éhes, egy könnyed ebédnek tökéletes volt. [thethe-image-slider name=”Slider662″]

Frankfurti leves, Feketeerdő kocka (520 Ft.- + 425 Ft.-)

A második napra taktikát változtattam. Egyrészt, nem akartam ismét főzeléket enni, másrészt, azét, hogy minél többféle fogást be tudjak nektek mutatni. A leves kategóriában szembe jött az egyik legnagyobb kedvencem, így egyértelműen a frankfurti levesre esett a választásom. Az első benyomásom teljesen pozitív volt, bár ez annyiban merült ki, hogy súlyra éreztem, hogy nem kis adag levesről van szó. A felbontás és a melegítés után jött a kavargatás, és meglepően tapasztaltam, hogy a bőséges lé mellett, virsliből és zöldségekből sincs hiány. Az alap frankfurtihoz képest bizonyos összetevők hiányoznak, gyanús, hogy ez a formás vonalak kialakulása érdekében van így. A virsli amúgy ízletes, a zöldségek nem főttek szét és az íz is teljesen rendben van. A leves mellé már csak egy desszert jár másodiknak, így jöhetett a Feketeerdő kocka. Ránézésre, szinte mint az igazi. Az íze persze, mér közel sincs egy cukrászdás kiadáshoz. A piskóta állagra és ízre is hibátlan, a többi összetevőn viszont érezhető az áldozat. A vajas krém enyhén csokis ízű, amúgy nem valami jó. A nagyobb hiba a meggyes szósz hiánya. A réteg olyan vékony, hogy nem is lehet érezni, a gyümölcsdarabokat, meg emlékezetből élvezheti az ember. A második nap tapasztalata: a leves tuti a desszert kuka. Aki odafigyel egyen inkább valami alacsony ch-s gyümölcsöt.

[thethe-image-slider name=”Slider663″]

Parajjal-sajttal sütött csirkemell bébirépával (810 Ft.-)

A harmadik napra, egy határozottan egészséges és szinte minden szempontból kifogásolhatatlan fogást választottam. A csirkemell, mint fűszerezésre, mind sütésre ötös. A paraj puha, szinte szét lehet kenni a csirkén és a sajttal remek ízharmóniát alkot. A sajt minden bizonnyal alacsonyabb zsírtartalmú fajta, ennek ellenére az ízében semmi kivetnivalót nem találtam. A bébirépák puhák, de nem túl puhák, jól esik az embernek beleharapni. Ízükben a zsenge, édeskés vonalat képviselik, ami tökéletessé teszi is a fogást. Az első benyomás egy ilyen étellel kapcsolatban mindig az, hogy kevés lesz, de az étkezés végére érve az ellenkezője bizonyosodik be. Most se volt ez másképp, teli lett a pocakom, és a minőségi kajának köszönhetően az eseti edzésig ki is húztam, egy banánnal.

[thethe-image-slider name=”Slider664″]

Dióhéjban

A Katus Attila nevével fémjelzett Vitál Foddhoz nem először volt szerencsém és azt kell, hogy mondjam, hogy nem is utoljára.  Az az igazság, hogy nálam a hús az ételek sorában az első, így a kis élvezeti értéket képviselő desszert, nem tudta elvenni a kedvem a Vitál Foodtól. Következő héten, egy másik egészséges kajával is foglalkozó szállító kajának esek neki, kíváncsi leszek, hogy Attila méltó kihívót talál e.