Select Page

W35 – Fire in the hole

W35 – Fire in the hole

Sokat tapasztalt olvasóink közül, akiknek kicsit is van gémer vénájuk bizonyára nem ismeretlen a fenti négy szó, mely a burger fantázianevét viseli. Egy jobbfajta LAN partin legalább ezerszer elhangzik a fire in the hole (hall) felkiáltás, mely valamiféle veszélyre figyelmeztet. Nos, ha nem is pont olyasfajta veszélyről árulkodik ez a név, de ezt sem szabad félvállról venni. Sőt!

Rendes bányász napokon viszonylag gyakran vezet az utam kifelé az irodából, hogy valami ebéd után nézzek, ugyanis a helyi lehetőséggel csak végszükség esetén szoktam élni (nem egy kimondott gurmet étterem, de erről egy másik alkalommal emlékezünk meg). Az egyik ilyen túra során a Karinthy utcai W35-ig sikerült elmerészkednem és rögtön megihletett az étlapon szerepelő burgerek közül a”Fire in the hole” nevezetű. Első alkalommal még gyávának találtattam és mást rendeltem, de megfogadtam, hogy legközelebb már nem cicózok.

Fire in the hole – házi buci, majonéz alapú burgerszósz, házi chilliszósz +18, római saláta, salátahagyma, paradicsom, 13 dkg-os marhahúspogácsa, paradicsomlekvéros cheddarkrém, bacon, gyömbéres coleslaw saláta, libazsírban sült burgonya

Első ránézésre is masszív étellel állunk szemben, garantáltan kitart a műszak végéig az alapanyagokat böngészve. Az összetevők között figyelemreméltó, hogy a chilliszósz kapott egy laza +18-as besorolást. Ha mindez nem lenne elég figyelmeztetés a gyanútlan éhenkórászoknak, akkor ott van még a pultoslány, aki meghallva, hogy mit is szeretnék enni, még biztos, ami biztos alapon visszakérdez és figyelmeztet: “Biztos? Ez nagyon csíp.” Biztos! Elvégre ha már kint 30 fok van, miért is ne fűtsük még tovább egy kicsit a hangulatot. Túlmelegedés ellen azért egy üveg víz is odasettenkedett az asztalra.

WP_20150827_11_54_36_Pro

Igazi irodai, ebédidőbarát üzemmódban dolgoznak a műhelyben, ugyanis nem is kellett sokáig várni, máris ott gőzölgött előttem a szörnyeteg. A buci átlagosnak mondható, nincsen túlszolizva és kifejezetten sok rajta a szezámmag. Abszolút a könnyen ehető méretek közé tartozik. Mellé kapunk egy kupac káposztasalátát, és jópár, ízlésesen fűszerezett krumplit. A 13 dkg-nyi marhát ideális állapotban találjuk, nincsen túlsütve szerencsére, a cheddarkrém is szexin folyékony állagúra olvadt. Minden alkatrészt megtalálunk a tételes mustra során, egyedül a chilliszósz bújkál a félbevágásig.

Krumplival

Krumplival

Az első falatot a szélén, még teljesen a hús-majonéz-buci kombó uralja – nem is kellett csalódnom. Nincsen túlfűszerezve, szerintem csak egy minimális mennyiségű sóval lett megijesztve a husi, ami jól passzol az egészhez. A buci könnyed, a majonézes szósz pedig simogat. Ez a kellemes nyárvégi idilli hangulat, azonban elég hamar szertefoszlik, amint sikerül megízlelni a chilliszószt is. Nos. Hát nem túlzás a sok figyelmeztetés, amivel a rendelés során találkozik az ember, ez tényleg egészen döbbenetesen erős. Az íze kellemes, már amennyire fel tudom idézni, de csíp, mint a veszedelem. Ettől a pillanattól kezdve sokat az ízekre, illetve a harmóniára már nem igazán sikerült figyelni. Viszont életmentőként hat a felváltva betömött hideg káposztasaláta és a krumpli. Melyek egyébként tényleg finomak, és jól illenek a hamburgereikhez (ezek ízére egy korábbi látogatásból emlékszem).

Cheddarkrém

Cheddarkrém

Metszet

Metszet

Mindezért az élményért 1790 magyar forintot kérnek el, mely nem tartozik a legolcsóbb kategóriába, viszont ez az alapanyagok minőségén is érződik. Hogy kiknek ajánlott? Leginkább csak az extrém kategóriában utazóknak. Igazán finom burgert tudnak készíteni a srácok, de a chilli olyan bivalyerős, hogy mellette már mást nemigen lehet érezni – ellenben másnap újfent érezni. Inkább olyan egyszer érdemes kipróbálni kategória, annak, aki rajong a csípős kajákért. Aki nem, inkább válasszon egy barátságosabb változatot az étlapról, és abban garantáltan nem fog csalódni. Tapasztalatnak mindenképpen jó volt, de legközelebb inkább kihagyom. Pontozni itt most maximum a chillit lehetne, az kapna egy 10-est, a többiről érdemben nem lehet nyilatkozni.