Select Page

W35 PRÉMIUM – BBQ Burger

W35 PRÉMIUM – BBQ Burger

Csodálatosan kezdődött a tavasz, de gondolom, Ti is kb. annyira élveztétek ezt a borús, esős hétfőt, mint én. A kemény munka után, mivel is tudná az ember jobban megjutalmazni magát, mint egy jóképű hamburgerrel. Sajnos, nekem ez bizony elmaradt ma, jóformán, a mosdóba szaladgáláson kívül semmire sem jutott időm. Azért, hogy ne maradjatok ma sem olvasnivaló nélkül, farzsebből elő tudok húzni egy hétvégi kalandot.

Már jó ideje fent volt a listámon, a híres W35, de valahogy ez idáig nem sikerült betérnem. Több embertől is hallottam gasztrobetyár korábbi írása is éreztette velem, hogy nekem sem szabad kihagyni a burgerüket. Különbségek azért vannak a két teszt között, nem csak a burger, de a helyszín is más. Míg a kolléga a W35 ROM-ban dorbézolt, és a W35 PRÉMIUM-ban vetettem be magam. A hely pofás, és szombat ebédidőben, azért ha pechesebb a típusunk, akkor előfordulhat, hogy nem tudjuk lerakni a popsinkat.

Esztétika,megjelenés: Nem csak a hely az étlap is stílusos, lapozgattam is egy darabig, egészen addig, még meg nem győztem magam, hogy kötelező burgert ennem. Erről nevezetes a hely, így nem tehetem meg se magammal sem veletek, hogy másra megyek rá. A választásom a BBQ Burgerre esett, amit házi buciban, libazsírban konfitált (lassan megsütött) burgonyával és lila káposztából készült coleslawwal tálaltak. A burgonya ennek a hangzatos eljárásnak köszönhetően merőben más, mint azt más helyeken megszokhattuk, csillog a zsírtól és ezzel már indítja is az ember nyálelválasztását. A lila káposztasaláta, nekem kicsit új, de remekül mutat a burger mellet a tányéron, szinte beszél az emberhez, hogy kóstolj már meg. A körítések között feltűnik a burger is, ami közepes méretű, enyhén szezámos buci alapokra épül. Összetevőkből, itt nincs hiány, ezek talán legjobban a félbevágott képen látszanak. A teljes igénye nélkül, láthatjuk a 13 dkg-os marhahúspogácsát, a bacont, a salátát, a paradicsomot, a hagymát és megannyi szószt. A szószok közül a legfeltűnőbb, a BBQ, élénk piros színével, de a felső rétegekben a házi, majonézes szószukat is simán ki lehet szúrni. Talán annyira nem feltűnő, de az élénk sárga cheddar sajt is belejátszik abba, hogy a hambi félbevágva is igazán jól mutat.

Pont:8/10

Ízvilág: Jó szokásomhoz híven, amint a tányér elém kerül, már rá is markolok egy burgonyára. Ez nem hétköznapi módszerrel elkészített sárga burgonya, valami elképesztően intenzív ízélményt okoz. Aki a mekis roppanós tucatízú burgonyát keresi, az bizony csalódni fog. Itt erőteljes a zsírban sütkérezésnek köszönhetően tényleg igazán karakteres ízzel találkozhatunk. A coleslawnak ez a lila színű, eddig számomra ismeretlen változat, nem csak színben, de a gyömbérnek köszönhetően ízben is eltér a megszokottaktól. Az erőteljes gyömbér íz, elsőre meglepett, de ahogyan ettem a burger és falatozgattam a salit hozzá, egyre inkább bejött. A burgerre rátérve,annak a lelke bizony nagyon rendben van. A marhahúst nem fűszerezték agyon, és a sütéssel is pont annyit bíbelődtek, amennyit kell. Félni nem kell, nem nyers, meg van sütve rendesen, de mégis szinte szétomlik az ember szájában az ízletes hús. A bacon íze nem erőteljes, inkább a BBQ szósz az, ami a füstös ízt elsősorban okozza. Ez kiegészül a cheddar sajt jellegzetes ízével, és jön a hosszabbításban lőtt gól, a majonézes szósz és a zöldségek harmóniája. A hír igaz, értik a dolgukat, és még többet is tudnak nyújtani az átlagosnál.

Pont:10/10

Mennyiség: Bár mérleget nem tartok a kabátzsebemben, de valahogy a hely és  személyzet bizalmat áraszt, így elhiszem, hogy az a húspogácsa pontosan 13 dkg. A közepes méretű buci, szépen ki van tömve, nem csak a hús, de a többi hambialkatrész is foglalja szépen a helyet. Beleharapni nem egyszerű, ebédelés közben, még olyan hölgyet is láttam, aki inkább késsel, villával próbálkozott, biztosan nem tudta volna elég nagyra nyitni, a kis száját. Ami biztos, ha akarjuk azért átharapható a dolog, és a burgonyát és a salátát is bedarálva, a tele pocak garantált. Miután elfogyasztottam, két dolgot éreztem. Az egyik az volt, hogy a vacsora igen késői órában fog megvalósulni, a másik pedig az, hogy kéne még mert nagyon jó volt. Ha esetleg nem laknátok jól, akkor a túrófánkot tudom ajánlani, biztos forrásból tudom, hogy az is ott van a szeren.

Pont:8/10

Ár/érték: A W35 a kézműves burger mozgalom oszlopos tagja. Ehhez képest, az áraik nincsenek elszállva, mondhatni, teljesen átlagos áron kínálják, ezt a kifogástalan hamburgercsodát. Az ár amiről beszélek 1690 forint, ami értelem szerűen a köreteket is tartalmazza. Ennyi pénzért, a hamburgerszerű szendvicseket árusító helyeken valami szemét menühöz jutunk hozzá, itt viszont valódi csodákat kapunk. Külön öröm, hogy végre valahol levetkőzik a sima amerikai káposztasalátát és a steakburgonyát és valami többiektől eltérőt tesznek elénk az asztalra. Kicsit már bánom, hogy eddig vártam, azzal, hogy betérjek hozzájuk, azt hiszem a W35 FÜGE-t záros határidőn belül tesztelni fogom.

Pont:8/10