Select Page

W35 ROM – Extra burger

W35 ROM – Extra burger

Idén a télies tavaszunk közepe táján nyitotta meg kapuit a W35. Elnevezése pontos címére remekül visszavezethető, mivel a VII. kerület Wesselényi utca 35 szám alatt található az étkezde. A nyár elejétől már egyre több oldalon köszönt vissza az étterem neve, illetve egyre több party-hooligan ismerősöm talált olyan emlékfoszlányokat hétvégente fejében, miszerint a W35-ben igazán jót lehet félrészegen lakomázni éjjelente. Folyamatosan csúszott a teszt időpontja, de végül bő félévnyi tökölés után eljött a nagy nap.

Indulás előtt kicsit megcsekkoltam a Facebook oldalukat ahol feltűnt, hogy már a Klauzál utca 21 szám alatt is nyitott egy W35, igaz az az egység kapott egy ROM kiegészítést nevében. Elsőre az “ősi” helyen próbáltam szerencsét, de az embercunami amit megláttam az ablakon keresztül, hamar átirányított a körülbelül egy hónapja nyitott ROM-ba. Fura érzés a Doboz és a Füge környékén szín józanon mozogni, illetve itt még én eddig napfényt nem láttam az utca macskakövein megcsillanni.

Belépve egyből felcsillan a vintage stílusirányzat pár jellegzetes eleme, egyik a csillárként szolgáló raklapok, illetve az egyik falat borító zöldségesládák (ha esetleg maradt felesleg szóljatok:)). Szinte mindent fa borít tényleg, ha hód lennék egészen biztosan fülig érne a szám. A pult mögött a mennyezethez közel régi ablakeretek szolgálják az étlap/itallapot, nekem kicsit túlságosan fejtekergetős ez a megoldás, egy papírra nyomtatott átfogó se lenne spammelés szerintem, de nem túl fair egy ilyen frissen nyílt helyen ilyenbe belekötni talán.

Esztétikai megjelenés: Műanyag tálcában egy zsírpapíron pihen a burger, melyet egy fa pálcával döftek át, ezzel megelőzve a szétcsúszást. A buci alaposan felszerelkezett szezámmaggal, szép egyenletesen oszlik el púpjának tetején. A belső egészen szemet gyönyörködtető látványt nyújt, a szósz és az olvad sajt párosa valami szenzációsan néz ki. A húspogácsa tökéletesen passzol a buci mértéhez, mintha japán mérnökök tervezték volna. A szószban megbújik a bacon, melynek csak szélei látszanak ki, a többit elfedi a sajt-szósz kombója. Kicsit kicsordogál a szendvicsből, de valami megmagyarázhatatlan módon, ez is jól áll neki. Köretként négy fél krumpli korongot kapunk, fűszerezésük már messziről is látható. Egy kis pikszisben saláta is jár, így már teljes a kép. Műanyag evőeszközöket is kapunk, így akik netán makkosban és öltönyben térnének be, megúszhatják, hogy fülig szószosak legyenek majszolás közben.

Pont: 9/10

Ízvilág: A zsemle nem csak látványra tökéletes hanem ízre is, nehéz pontosan definiálni, mintha egy hangyányit édeskés lenne, de utána mégsem. Állaga is telitalálat, peremeinél enyhén pirított, utána pedig könnyed omlós. Nálam egyértelműen dobogós a buci, ebben még egy nyomós sajt-parizer belső is finom lenne. A bacon jó, ropogós, enyhén sós ebben sem találni hibát. A húspogácsa szintén omlós, nincsen agyon fűszerezve, de mégis elválasztható az íze a többi összetevőétől. A pogácsa alatt található a zöldségágy, egy megazöld salátalevél és pár karika hagyma. Frissen, üdítően hatnak, utóbbi nem randigyilkos szóval ha éjjel estünk szerelembe akkor is nyugodtan lenyomhatunk egy ilyen extra burgert akciózás előtt. A múltheti Don Pepe-s szósz után ebből is nagyon szívesen bespájzolnék egy flakonnal, nagyon finom! A burgonyát én személy szerint jobban szeretem ha ropogósabb, de ez is tökéletesen megfelel hozzá. Egy szó, mint száz ez tényleg ott van a szeren.

Pont: 10/10

Mennyiség: Mikor elém került kicsit aggódtam, hogy ezzel azért nem leszek tele, egy aranyosabb burgernek tűnik, de erre is igaz, hogy a látszat bizony csal. Mire a végére jutottam, úgy éreztem, hogy ezzel nincs semmi probléma, elegendő lesz egy jó darabig. Nem állítom, hogy egy falattal sem menne le több, de annak fényében, hogy étkezés után várt rám egy plázás nyomorgás a karácsonyi rohamban, kicsit sem bánom. Arányaiban minden klappol, a buci-hús arány egyenesen tökéletes. Vendége válogatja, van akinek ennyi szósz már túlzás bele, de van aki pont úgy szereti ha egy kicsit gitározhat falatozás közben. Könnyed négy órának mondanám az eddigi tapasztalataimra hagyatkozva.

Pont: 8/10

Ár/érték: Ez az összeállítás 1490 forintot kóstál, amin kicsit meglepődtem, ez szerintem ezért a minőségért egészen jóárasított összegnek számít. Kicsit bánom, hogy eddig váratott magára a teszt, mivel ez tényleg egy toplistás burgernek számít nálam. Gyanús, hogy mikor ismét a Blaha körül fog utolérni a lassú és fájdalmas józanodás, akkor nem a lángosra fogok feltétlen ráflashelni hanem inkább egy W35 burgerre. A falon lévő hitvallás tökéletesen igaz, bár én olyan rettenetesen sokat nem kellet várjak. Apropó az idei Burger Day-en bronzérmet szereztek, ami előtt le a kalappal tényleg.

Pont: 9/10