Select Page

Walhalla Club – Mediterrán pita

Walhalla Club – Mediterrán pita

Lassan úgy érzem, hogy karácsony van, mivel megint arra lettem figyelmes, hogy újabb házhoz szállítós étterem jelent meg a láthatáron. Walhalla Club a név, ami megütötte szemem és elkezdtem kicsit utána ásni, hogy mégis kivel és mivel van dolgom. Pár éve már a nagyérdemű szolgálatában állnak, de éttermük mellett például még bowling pálya is van és biliárdozni is van lehetőség.

Az étlap többnyire általános fogásokra építkezik, de van egy-két érdekesebb elem is. Szendvicseik pitába és bagett kategóriában neveznek, most valami megmagyarázhatatlan hatás miatt, előbbivel kezdtem el foglalkozni.

Mediterrán pita – paradicsom, hagyma, sült padlizsán, borjú húsgolyók, mentás joghurt

Egészen pofás a hozzávalólista, különösen a padlizsán mozgatta meg fantáziám. A mediterrán mellett másik három variáció áll rendelkezésünkre. Ebből persze az egyik vega, szóval mindenki mérlegelje saját maga mennyire három, az a három.

Esztétikai megjelenés: Szokásos doboz, felfoghatatlan mennyiségű fóliával betekerve. Valószínűleg a megmentéssel elkéstem és megfulladt odabent a kaja, de ennek ellenére azért felbontottam. A kisebbik fakkban némi zöld, amin négy darab húsgolyó tanyázik. A pita teteje is átugrott a szomszédból, ahol maga a pita és még két húsgolyó található. A pitát mindenképpen érdemes kicsit megbolygatni, mert nélküle teljesen ingerszegény a látvány. A belsőt egyértelműen uralja a joghurt és a padlizsán kettőse. A hagyma jelen esetben lilát jelent, ami az első mozdulatnál fordult ki a pitából. Golyók szép formásak, és láthatóan rendesen átsültek egytől-egyig.

Pont: 7/10

Ízvilág: A pitától sok mindent nem érdemes várni, ugyanolyan, mint testvérei. A belső illetően a joghurtos áztatás megvan, de a mentának én egy fikarcnyi nyomát se találom. A sült padlizsánt is sajnos szétáztatja az öntet, pedig annak egészen értékelhető íze van, sőt kifejezetten jó lenne önmagában. A hagyma teljesen impotens, semmi pluszt nem tud adni a mutatványhoz. A lényeg mindig a hús. Ez esetben pedig ezt a borjúgombócok jelentik, amik sajnos jó szárazra sikerültek. Fűszerezve egy picit meg lett, de sokat nem tapasztalunk belőle. A saláta talán a legerősebb pontja ízügyileg, ami valljuk be eléggé szomorú.

Pont: 5/10


Mennyiség: Akár a gyrosnál, a pitába szerelt kajákról is úgy általánosságban elmondhatjuk, hogy nehezen tudják elérni azt a szintet, amitől egy egységsugarú vendég kifejezetten jól tudna lakni. Ez az állítás itt is érvényes, a belső töltelék mennyisége alapból nem olyan sok, egyáltalán nem kell tőle tartanunk, hogy bombaként robbanna szét a pita kezünkben. A szósz mennyisége elegendő, kellemesen szétáztat mindent a belsőben. Padlizsánból egy szelettel többet is el tudnék benne viselni, akárhogy is nézem az a legértékesebb eleme a mutatványnak. Az 5-6 borjú húsgolyó elegendő is hús vonalon, de sajnos nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy ízre egészen vacak. Saláta köretkén minimál, de nekem bőven elég ennyi. Összességben nem érzem, hogy messzire jutnék ezzel az adaggal, gond nélkül le tudnám tuszkolni ikertestvérét is.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Nagy meglepetést nem okoztak a várható kiszállítási idővel, a szokásos egy órát adták meg, ezzel viszonylag jól lehet nyugtatni a népet. A köztes hézag az étterem és köztem mindössze egyetlen kilométer, amit gyalog félig bicegve is meg lehet tenni tíz kerek perc alatt. A futár jó arc, simán érdemeli jattot, mivel 41 perc egészen gyors kiszállításnak számít, táv ide vagy oda.

Pont: 7/10

Ár/érték: Nem állítom, hogy ez lett volna életem legjobban elköltött 1290 forintja, mivel ízre és adagra is komoly gondok akadnak, de a kettő közül aggasztóbb az ízügyi krízis. A mentás dologra túlságosan rápörögtem, így amikor kiderült, hogy nyoma sincsen, duplán bírtam csalódni. Őszintén szólva nem érzem a potenciált a többi fogásban sem, de persze mindenkinek jár egy második esély, így talán valamikor idén valamivel még próbálkozni fogok a Walhalla Club repertoárjából. Ezt az összeget sokkal inkább fordítanám egy átlagos gyros tálra, mint erre, szóval ez nálam most jókora kapufa lett.

Pont: 5/10