Select Page

Wikinger Bisztró – Full Extra Burger

Wikinger Bisztró – Full Extra Burger

Még valamikor az őskorban ejtettem egy tesztet a Wikingerrel, de azóta azt vettem észre, hogy alaposan átalakult a hely. Sokan úgy esküsznek rá, mintha a varos legjobb burgereses lenne. Anno inkább egy félhomályban üzemelő ipari gyorsétkezdére hasonlított, ahol leülni az esti órákban szinte lehetetlen.

A belső kitisztult és jelentősen világosabb lett. Akárhogy nézzük érett a helynek már egy alapos ráncfelvarrás, mivel a környéken is gombamód jelentek meg a különböző burgeresek vagy hasonló kategóriában operáló éttermek. Középen egy össznépi nagy asztal oldalt pedig végig kakasülök vannak. Próbáltam képet a belsőről, de tényleg csurig volt a hely és alig látszódik valami, tehát akit igazán érdekel az menjen el vagy keressen rá Facebook oldalukon.

Jól elbambultam az időt és már rám is parancsoltak, hogy nyögjem mit szeretnék érni, én meg beröfögtem kb. az első tamit megláttam azaz a Full Extra Burgert menüben. Értelemszerűen köretet és üdítőt tartalmaz a menüs megoldás, de a burger hozzávalói alaposan megleptek mikor olvastam az étlapon. A pontos leírás imigyen mutat: buci, Wikinger öntet, csirkehús pogácsa, salátalevél, csirkemáj, sajt, bacon, fehérkáposzta és paradicsom. Bevallom nem ez álmaim összeállítása, de így jártam és csak magamnak köszönhetem, hogy elbambultam az időt.

Esztétikai megjelenés: A burger egy műanyag kosárban érkezik, melynek alját egy zsírpapírral kibélelték, íg talán kevesebb eséllyel csöpög ki belőle némi szaft vagy folyadék. A köret nagyon strandos kiadásban adja elő, papírtálca és jár hozzá két színes műanyag pálcika, amivel becápázhatjuk a hasábokat. Ketchupból nagyhatalom állhat a Wikinger mögött, jó adaggal odacsaptak a papírtálca szélére. Visszakanyarodva a burgerhez, bucija enyhén szezámos és közelébe sincsen típusra a nagy puffancsokhoz, szolidabb vékonyabb kiadás inkább. Felemelve kalapját meglátjuk a csirkemellet ami annyira azért nem pogácsa formájú, de ez teljesen mindegy valójában. A csirke és a sajt között sunyin lapul meg a májszelet, nem egy hatalmas példány. A bacon ezek között tekeredik-csavarodik és ami egyből látszik rajta, hogy ez nincsen ropogósra pirítva, sőt! Végül ezek alatt a markáns zöldségágy amiben minden megtalálható amit felsoroltak a leírásban. Összességében úgy érzem, hogy a tálalás színvonala nem követte le az éttermen végbement változásokat, ez a papírtálca már túl strandos a belsőhöz.

Pont: 7/10

Ízvilág: A krumpli nem egy nagy “was ist das” kicsit sóval meghintve fogyasztható. A hozzá tartozó ketchup átlagos, nem mondanám róla, hogy érezném benne az olasz paradicsomföldek zamatát, de nem is az a mű híg fos amit néha flakonba zárnak. A buci könnyen mállik, állaga szellős szóval könnyen harapható, viszont picit jobban is lehetne pirítani. Elérkezvén a belsőhöz ismét ugyanazt érzem, mint első kirándulásom során, túl sós! Minden falatnál érzem a só ízét, ami az elején még oké, de utána már kezd kellemetlen lenni. Persze ez is egy taktika, hogy kiigyam a kutat, de menüben újratölthető tehát nem érzem, hogy az elsózás hátterében üzleti érdek húzódna meg. A csirke omlós, de itt is a só a nagyúr, sajnos elrontja az összképet. A Wikinger öntet ízért sehol nem lelem, laza ketchupos íz befigyel néha, de ez a maximum. A májjal a végére nagy nehezen megbarátkoztam, azzal nincsen probléma különösebben. A zöldségek kicsit csillapítják a szomjúságot, frissítenek a belső sóbányán pár pillanatig.

Pont: 6/10

Mennyiség: A szendvics átlagos méretű, a husit benne 13-15 dkg közé saccolom amire rájön még a máj és a bacon is, így ezek egész korrekt mennyiségű tölteléket adnak. Zöldség fronton nagyon jól szerepelnek, komoly mennyiség jutott bele így megvan a kecskeéletmód kipipálása is miután elfogyasztjuk a Full Extra -Sós- Burgert. Igen, sóból negyed ennyi elegendő lenne bele, mert ez így nagyon erős. A menüzés szinte kötelező mivel a köret viszi be az utolsó ütést amitől gyomrunk leadja a jelet, hogy bizony kezd tele lenni. Az újratölthető üdítő tovább erősíti a tényt, hogy igazán menüben jó fogyasztani és csak burgerrel operálni csak indokolt esetben szabad. Az egészet lenyomva megvan a négy órás adag, nem mondom, hogy felrobbannék távozás után, de kellemesen sikerült jól laknom.

Pont: 8/10

Ár/érték: A Wikinger nem tegnap nyitott, évek óta szolgálja a nagyérdeműt, de engem továbbra se tudtam úgy igazán meggyőzni. A hely szinte mindig tele, ami elbizonytalanít, hogy lehet csak én érzem túl és sósnak, de az is lehet, hogy azért mert pokolian jó helyen van a bisztró és a több ezer ember közül akik arra járnak nap, mint nap a nagy számok törvénye alapján mindig betéved valaki. A Full Extra Burger menüben pontosan 1450 forint ami nem tűnik soknak mivel tényleg jár a krumpli és az újratölthető üdítő. Abban az esetben ha csak a szendviccsel megelégszünk akkor ezer alatt, azaz 950-ből megvan, ami manapság már ritkaságnak számít. A burgerek talán a főcsapásvonal amivel dolgoznak, de lehet gyrost és tésztát is választani akár. Akiktől egekig magasztaló storíkat hallottam a helyet illetően, valamiért mindegyik úgy indult, hogy “buli után…”. Tény és való, hogy a Móriczon igazi party utáni etetős helynek számít a Wikinger és az új belső tényleg sokat dobott a helyzeten.

Pont: 7/10

(ha tudni szeretnéd merre kell hajnalban buli után menni, akkor KLIKK IDE!)