Select Page

Wok ‘n GO – Szezámos csirkemell, zöldséges pirított tészta

Szerző: | 2016. nov. 16. | Egyéb

Közelednek az ünnepek, beindul a bevásárlási szezon, így egyre gyakrabban kerülünk majd abba a helyzetbe, hogy egy bevásárlóközpont kellős közepén tör ránk a farkaséhség. Ez egy viszonylag szerencsés szituáció, hisz az ilyen helyeken számos hely közül válogathatunk. Az Arena Plaza ételudvarában sincs ez másképp, ahol a keleti konyhát a Wok’N GO képviseli. A hazai szájízre igazított kínai/vietnámi konyha szokásos fogásai szerepelnek a kínálatban, de a környezet és a tálalás színvonalasabb, mint azt a sarki büféknél megszokhattuk.

A más helyeken megszokott sima fehér tányér helyett szép piros dobozokban kerül tálalásra a kiszemelt fogás. A köret és a csirkefalatok külön- külön dobozba, ami az elvitelnél igen hasznos lehet, mert a szaftosabb fogásoknak nincs esélye eláztatni a köretet. A látvány amúgy a tálaláson kívül nem tér el a megszokottól.

dobozban

dobozban

A tészta megjelenése a zöldségeknek köszönhetően nem olyan egyhangú, a színét pedig minden bizonnyal a szója szósznak köszönheti. A csirkemell falatkák a bundába szépen elbújtak, ránézésre olajban elázásos balesetet nem szenvedtek el. A szezámmag mennyiség a szokásos és szerencsére, nem alulról kerültek ki, így nem tocsognak a mézes szószban.

tészta

tészta

A megszokott látvány alapján az ízekben sem számítottam nagy csodára és ahogy elkezdtem falatozni igazolódtak is  a várakozásaim. A tészta a szója szósznak és a zöldségeknek köszönhetően a szokásos kellemes ízvilággal kecsegtet. A zöldségek kicsit még roppanósak, teljesen rendben van. A csirkefalatok pont elég édesek, egyáltalán nem csípősek. A bunda jól megsül, a hús puha maradt és ami a legfontosabb, nem szívták fel az olajat.

nfd

csirkefalat

Az adag ha lehet így kategorizálni akkor olyan plázás. Elmarad a városban fellelhető kicsi kínai büfék menüitől, amiket alig bírnak begyömöszölni a dobozba. Az árképzés természetesen a helyhez igazodik, a képen látható kaja 1490 forintot kóstál. Ez nem sok, ha azt nézem, hogy hol sikerült elfogyasztanom az ételt, de nem is kevés, hiszen tudom, hogy számos helyen 990 –ért is tudják ugyanezt produkálni. Ami biztos, ha kínaira vágytok az Arenaban, akkor van rá megfelelő alternatíva.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték