Select Page

WOW American Retro Diner – Boston Red Sox burger & Frank Sinatra gofri

Szerző: | 2016. jún. 6. | Burger

Kisebbfajta idő-térugrásban lehet részünk, ha betérünk a WOW American Retro Diner-be, ahol ömlesztve kapjuk meg a nagy amerikai felfogást 1950-es kivitelben. Fekete-fehér burkolatok, piros műbőr seggizzasztó székek és padok, klasszikus zenegép és töménytelen mennyiségű neonfény. Visszaugrunk laza 50-60 évet az időben és ízelítőt kapunk a filmekben látott világról. 

Étlapjuk két elemből áll, van egyszer egy lapozható, amiben főként a gofrik találhatók, ennél a papírvastagság valami egészen megdöbbentő, kb. házat lehet vele szigetelni, de az 50-es években nem volt ismert kifejezés még az eco vagy a környezetvédelem ugyebár. A másik a burger lap, aminek két oldalán találhatóak a különböző összeállítások. Alapverziótól a vadabb gondolatig, egészen jól le van fedve a kínálat.

burger

burger

A lap tetején olvasható a felirat, miszerint nincsen éttermi szolgáltatás, csak a pultnál kell rendelni, ami a valóságban pont fordítva működik. A pin-up dress code-al közlekedő hölgyszemélyzet lábáról csak a kétsoros görkorcsolya hibázik.

Laza 35 perces várakozás után prezentálták a két burgert és az egy rendelt gofrit, ami nagyjából 25%-os telítettség mellett jött össze, full house esetén rossz belegondolni, hogy mi lehet.

Boston Red Sox Burger – hagymás buci, marhahús, karamelizált vöröshagyma, paradicsom, jégsaláta, lilahagyma és cheddar szósz

Vehetjük úgy, hogy ez az alapburger a kínálatban. Semmi vadító nagy csavar nincsen benne. Két dolog dominál benne, az egyik a meganagy jégsaláta, a másik pedig az indokolatlanul sok sajtszósz. Egyértelműen gitárosburger lesz belőle, amihez alsó hangon 10 szalvétát kell eldarálni majd.

Boston Sox Burger

Felnyitva kicsit jobban szemügyre vehető, amikor kiderül, hogy ebből a karamelizált vöröshagyma kimaradt. Nyoma nincs, pedig szívvel-lélekkel átnéztem az egészet. Félbevágva némi extra információt is kapunk a húspogácsáról. Teljesen átsült, szaftossága nem igazán maradt. Nem tudom, hogy ez is az 50-es évek szelleme miatt van-e így, de majd egyszer kiderül.

Némi szósz

Némi szósz

Ízre a buci nem igazán hagymás, viszont textúrája egészen kellemes. Szellős és puha, egyedül egy pirítást hiányolok belőle, ami kicsit ellenállóbbá tenné a sajtszósz-cunamival szemben. A szósz rendben van, nyújtja azt, amit várni lehet tőle, megvan a lágy cheddar ízélmény. A lilahagyma, nyersen tolja ízét folyamatosan, nem feltétlen a legnagyobb randibarát kiadás. A saláta, az saláta. A paradicsom bevillan egy karikával a képbe, de nagy hangzavart nem eredményez. A hús enyhén fűszerezett, kár a szafttalanításért esetében.

Frank Sinatra gofrija – paradicsomszósz (bazsalikomos), snidling, minikolbász és trap(p)ista sajt

Valljuk be, nem egy átlagos elképzelés gofrik között ez. Pontosan emiatt került képbe, legyen egy kis vadulás is. 4 cikkelyre bontva kapjuk meg, melyhez egy pikszisben jár egy adag színtiszta, hamisítatlan ketchup. Jellegzetes gofri forma, amin a vaskos trappista szeletek szinte mindent elfednek, így nem árt, ha kicsit szétbontjuk.

Franké

Franké

Állagra a gorfi nagyon könnyed, szinte alig érezni mikor enni kezdjük. A nagyon érdekességet a szósz okozza, aminek állaga és íze nekem azonnal a pizzakrémeket juttatta eszembe. A kettő egymással, nem éppen a világ legjobb kompozícióját alkotja, fura-fura. A kolbásznak csekély íze kicsit segít a nem túl rózsás helyzeten. A sajt trappista valóban és durván nagy szelet, ez pozitívum szintén.

valóság

valóság

Adagra jól megvagyunk, tényleg laktató fogások. Maga az üzlet nagyobb élményt nyújtott, mint maguk az ételek. Hangulatos, igazi flashback élményben részesülünk. Lehet ilyen ételek uralkodtak abban az időben, de akkor eléggé sajnálom őket, hogy ezért voltak oda, na meg vissza. Árban a Frank Sinatra nevét viselő gofri 1390 forintot jelent, míg a burger 1490-et. Nem hiszem, hogy új törzshelyet találtam volna magamnak, de majd az év második felében talán egyszer visszatérek, főleg mert a legendás shake-ek kimaradtak most.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték