Select Page

Zabáljcsak – Deluxe pulled pork szendvics

Zabáljcsak – Deluxe pulled pork szendvics

Hétvégén a Kincsem Parkban kapott helyet a Food Truck Show. A park 84 hektáros területén viszonylag gond nélkül el tudtak helyezni laza 50 food truckot. Az egységek U-alakban helyezkedtek el, melynek közepén egy hatalmas fedett sátor volt, csurig sörpaddal, hogy legyen hely enni ülve, ne csak állva, mint a lovak.

A belépő magában foglalt egy 400 forintos kupont is, amivel a fogadópénztáraknál egyből megtehettük a tuti, majd szorgos ökölcsapdosással és hangos gyííí-gyííí kiabálás mellett várhattuk a csodát és a tökéletes befutót. Mivel Fortuna nem velem volt, maradtam inkább az etető vonalon, ott szinte biztos, hogy megkapom a kajám és nem bukom el.

Zabáljcsak – ez a név lebegett a szemem előtt, míg kijutottam az ügetőig. Nyár folyamán már találkoztam velük Balatonfüreden, de csak, mint már a józanodás fájdalmas fázisát érző katona, aki képtelen egy értelmes fényképet készíteni, nemhogy gondolkozni. Akkor eldöntöttem, hogy ha a fővárosban vagy környékén járok, akkor meglátogatom őket egy teljes tesztre.

Deluxe – fokhagymás tejföl, BBQ szósz, kovi ubi, coleslaw és vörös cheddar sajt

Nincsen túlragozva, teljesen átlagos hozzávalók, semmi űrtechnika nem került bele, csak egyszerűen és kész. Sokáig Hot&Spicy kollégája is lehetőség volt, de végül maradtam a csúcsragadozónál.

Esztétikai megjelenés: A truck mellett látni a smokerüket, amiben ott érik a finom pulled pork szendvics lelke, azaz a hús. Modern kütyük kimaxolva, folyamatosan figyelni tudják a húst maghőmérőkkel, így, ha netán valami baj ütne be, akkor egyből látják okoskütyüjükre telepített alkalmazásukkal. A tálalás nem kifejezetten éttermi, ahogy a street food diktálja, csak egyszerűen, ami most egy papírtálcát jelent. Ciabatta fogja közre a szendvicsbe való húst és kiegészítőket. A kenyér belső oldala szolid pirítást kapott, legalábbis a nyomokból erre a következtetésre jutottam. Lentről indulva elsőnek a fokhagymás tejföl jön, mely közvetlenül a hátára kapta a legalább ujjnyi vastag malachús. A sorban a következő a coleslaw és kovi ubi kettőse. A fedél előtt már csak a reszelt vörös cheddar sajt és kész is a szendvics.

Pont: 9/10

Ízvilág: A kenyér kellően masszív ahhoz, hogy tartani tudjuk rajta keresztül az egész szendvicset. Ízre rendben van, érezhetően friss és nem egy több napig állott példány. A szószok közül a tejfölös jobban érződik, a BBQ-s vonal nekem picit gyengének bizonyult, a sok tej alapú hozzávaló elnyomja és csak másodhegedűs a történetben. A hús viszont nálam tarolt. Masszívan szaftos, falatozás közben simán megindult a szaftcunami a kézfejünkről lefelé, jó eséllyel a ruhánk irányába. Pazarul olvad a szánkban a hús, ezt nagyon telibe találták a srácok. A salátában a majonéz és a répa a domináns, de mintha itt is kibukna egy minimális hagyma, de teljesen randibarát minőségben még. Az uborka teker egyet az egészen, kissé elkényelmesedett ízlelőbimbóinkat megcsapja és újraindítja ízével. A sajt hajszálnyit csak fanyar, nem zúzza szét az egészet. Pár percig ha hagyjuk, akkor szépen összeolvad foltokban a hőtől.

Pont: 8/10


Mennyiség: Bevallom, nem vizsgáltam az egész autót át nagyítóval, de elsőre nem találtam arra irányuló információt, hogy milyen mennyiségében vannak jelen a hozzávalók. A látványos szendvics koncepció egészen jól teljesít, a kenyér csak minimális részt takar el a hozzávalókból. Húsból van bőség, az egyenletesen ujjnyi vastag mennyiség bőven elég, hogy minden falatra jusson belőle. Leginkább mindenből annyi van, amennyi kell, persze a BBQ-val kicsit bátrabban bánnék, hogy jobban érvényesüljön karakteres íze a szendvicsben. Szét nem robbanunk tőle, köret pedig egyelőre nem opció mellé, de ahogy olvastam tervezne giga méretű szendókat is az étlapra, akkor majd lehet izzadni és nyögni valószínűleg.

Pont: 8/10

Ár/érték: Viszonyítási alap itt nincs. Értem ezt úgy, hogy a Zabáljcsak srácok kizárólag a truckban élnek, üzletük nincsen. Névválasztásuk picit merész, de telitalálat, beleköltözik az ember dobhártyájába, Tudtommal egyelőre nincsen törzshelyük, többnyire járnák a különböző eseményeket, bár a fesztiválszezonnak szépen csendben most már vége. Itt a Food Truck Show-n a Deluxe egészen pontosan 1800 forintot jelentett. Az étlapon még három egyéb összeállítás található, bízunk benne, hogy idővel kicsit még bővül, esetleg köret is megjelenik majd. Akiket mozgat a téma legjobb, ha követi Facebook oldalukat, mivel ott folyamatosan tájékoztatva van a nagyérdemű arról, hogy mikor-merre lelhető fel a Zabáljcsak gépsárkánya. Összességében egészen pozitív élménnyel zártam a Kincsem Park-belli túrát, hiába a kisebb mínusz a kerge lovak miatt. Érdekes eseménypárosítás, de talán a kilátogató pár ezer ember közül lesz pár lovi-függő…:)

Pont: 8/10