Select Page

Zazu Cafe Pizzéria és Pub – Dupla hamburger

Zazu Cafe Pizzéria és Pub – Dupla hamburger

A hétvégére határozott terveim voltak, hogy meglátogatok pár éttermet. Ebből egyetlen egy sem sikerült, így muszáj voltam rendelni valami meghitt vasárnap esti vacsorát. Végre találtam egy új éttermet, így nem volt kérdés, hogy bármit is adnak abból rendelnem kell. Zazu Cafe Pizzéria és Pub, mely a VI. kerületi Ó utcában található lett végül a szerencsés kiválasztott.

Az étlapon több magyaros fogás is szerepel melyek mellé széles skálán válogathatunk leveseket is. Ez tökéletesen hidegen hagyott, mivel hétfőre kell gyúrni ami egyet jelent a burger nappal. Ebben a szekcióban pontosan tíz különböző összeállítás szerepel melyből egy vega, szóval maradjunk inkább kilenc példánynál. Dupla hamburger a legnagyobb és a legdrágább szóval ma nagy lábon élek és lakomát rendezek vacsorára. A visszajelzések alapján 67% az elégedettségi ráta, igaz ez mindössze 3 vélemény alapján alakult ki, ami azért sovány. A leírás alapján így fest a dupla: házi szezámmagos buci, dupla burgerhús, dupla cheddar sajt, zöldsaláta, paradicsom, hagyma, uborka és házi szósz. Egészen csábító mennyiségek így vakon is.

Esztétikai megjelenés: Egy zárható hungarocell dobozban érkezik melyet áttekertek párszor fóliával. Kioldva a rendkívül bonyolult “zárat” szinte lerobban a doboz fedele. Ennek egyszerű oka van, csupán annyi, hogy alig fér bele a burger és szinte ráerőszakolták ezt az egy mérettel kisebb dobozkát. A buci valóban vastagon szezámozott, körülbelül 2/3-ad részénél lett félbevágva és természetesen az alsó fele a vaskosabb. Sajtból nincs hiány az jól látszik, olvadtan folyik a feltétek oldalán, szinte egybe ragasztja őket. Felette pár karika hagyma kacsingat kifele. Leemelve a fedelét jobban szemügyre vehető az egész szendvics. Nem a legformásabb húspogácsa amivel életem során találkoztam, de láthatóan azért eléggé vastag. Legalul egy salátalevél foglal helyet, melynek szélén kicsit megáll a szósz. A szósz ami szállítás során szépen, finoman lecsordogált a doboz aljára ahonnan remekül felszívta a buci alja így mikor rámarunk egy kellemes tocsogós, lucskos élményben részesülünk.

Pont: 7/10

Ízvilág: A buci hagyományos és édességnek nyoma nincs benne, ez jókora piros pont részemről. A hús enyhén fűszerezett és szinte szétolvad a szánkban, alig kell hozzáérni és mállik, harapni teljesen fölösleges lenne. Nem az a rommá sütött verzió, belsejében maradt pár vöröses nyers folt, de legalább tuti, hogy főként marhahús. A sajt kissé fanyar, viszont eszméletlen tapadós így hosszú percekig lehet játszadozni a szánkba ragadt falatkákkal. A hagyma kellemes, de sokáig nem marad szánkban íze. A fedélbe ékelődött uborkakarikák kicsit frissítik a falatozást, nincs rossz ízük. A szósz nem túl karakteres és könnyen elvész az íze a többi feltét mellett, viszont remekül áztatott át mindent tényleg. Hiányolok belőle egy vezető ízt, valamit amitől egyedivé válna a Dupla hamburger. A húspogácsát bátrabban lehetne borsozni legalább, így kicsit ízetlen volt végül.

Pont: 6/10

Mennyiség: A pontos adatot nem adták meg, hogy mekkora súlyú pogácsát is jelent a duplázás, de körülbelül 25 dkg-ra saccolom, annál aligha hiszem, hogy több. Sajtból két burgernyi is került bele, ebből tényleg jutott az egészre. Zöldség fronton minden jó ahogy van, semmiből se kérnék bele repetát. A buci mérete pont passzol a feltétek mennyiségéhez, egyedül a dobozhoz nagy mert abba belerakni tényleg művészet volt a konyha részéről. Szószból fele is elég lenne mivel kicsit sem volt kellemetlen száraz élményben részem. A köret talán hibázik mellőle, de egyszerre lebirkózva azért kitesz egy ebédet az biztos. Bő négy órás adagnak mindenképp nevezhetjük.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A táv 2.2 kilométer melyet a futárnak szinte végig a kiskörúton kell megtennie. A rendelés pillanatában a remek útvonaltervező úgy tippeli, hogy 8 perc az út. Az e-mailben kerek egy órával biztatnak minket ami majdnem igaz is mivel 69 percet kellett várni a futárra. Romantikus számválasztását már csak megnyerő mosolya koronázta meg, ha lány lennék tuti utána futottam volna. Nem bajnok teljesítmény és ahogy a vélemények között olvastam többeknek volt már probléma a kissé lassú kiszállítási idő.

Pont: 5/10

Ár/érték: Örültem, mint vak gyerek a kirakónak mikor megláttam, hogy -25%-os boldog órába sikerült belefutnom. Ez mindenképpen javít a helyzeten, mivel az alap 2150 forintos árat erősnek érzem ehhez a burgerhez. Abban az esetben ha lejön belőle ez a kedvezmény, már csak 1613 forintot kell kitejelni ami barátibb ajánlattá varázsolja az egészet. Nem egy csúcsburger, de nem is mondanám rossznak, tehát egy közepesben megegyezhetünk. Lehet jobban jártam volna egy helyszíni teszttel, mert szegényt egyértelműen megviselte a csomagolás fojtó ölelése. Talán ha egyszer a környéken járok majd betérek. Egy szó, mint száz a Zazu Cafe dupla burgere az elmegy kategóriába került nálam.

Pont: 6/10