Select Page

Zing Burger – Full Extra Burger

Zing Burger – Full Extra Burger

Több, mint egy héttel ezelőtt megrendezték az V. Főzdefesztet, mely a VIII. kerület palotanegyedében kapott helyet. A nevéből kifolyólag nem éppen enni járnak ide az emberek, sokkal inkább a folyékony kenyér a mágnes. Megfelelő mennyiségű sör után minden ember megéhezik, és erre a Zing Burger is remekül ráérzett. Nevük nem túl beszédes, pedig egészen egyedi megoldással rukkoltak elő, már ami kis hazánkat illet. A “food truck” vonalon álmodták meg saját burgergyárukat, ami annyit jelent, hogy egy teherautóval járják a várost, nincsen állandó fix helyük. Külföldön már pár éve elterjedtek az ilyen járgányok, van ahol csak pizza, van ahol csak burgerek, van ahol meg minden más is készül.

Idehaza sem egyeduralkodók, már van konkurencia is, de még közel sem telített a piac ezen része. A sörrel úgy köthető össze a kettő, hogy ezen jeles eseménnyel kötötték össze bemutatkozásukat, így pár korsó búzasör után a bámészkodók benyomhattak egy pár hamburgert is. A választék egyelőre nem túl bőséges, csupán három különböző összeállítás közül csemegézhetünk, de bízunk benne, hogy idővel bővül a kínálat azért. Aranyközépút azaz a full extra burgerre esett a választásom mely imigyen fest: Zing szósz, sali, paradicsom, édes hagyma, Cheddar sajt, bacon és természetes egy marhahúspogácsa.

Esztétikai megjelenés: Kamu újságpapírba csomagolva érkezik, ami nem azt jelenti, hogy beletekerték a múltheti Magyar Nemzetbe, hanem egy korrekt minőségű papírra rányomtattak újságból kiollózott részeket. Három színű matricát kaphatunk, ezek a burger fajtájától változnak. A kék jutott a full extrára, de ezt teljesen lényegtelen. A buci inkább széles, mint magas és látszólag könnyed, nincsen agyontömörítve. A feltétek közül a zöldségek kicsit kikandikálnak oldalt, de a teljes szemügyre vételezéshez nem árt levenni a fedelet. A Cheddar és a bacon kettőse alatt található a burger túlnyomó része, a pogácsa és zöldségek. A sajt rendesen ráolvadt, így nehéz róla nyilatkozni, ránézésre nincsen agyonlapítva egész vastag. A saláta szélénél látszik egy kevés a Zing szószból, kicsit hiányolom a fenti részről. A buci pirítva lett ez jól látszik rajta, sötétbarna fátyolt kapott a belső fele.

Pont: 8/10

Ízvilág: A zsemle nem édes, ami nagy piros pont a szememben, és a legmeglepőbb, hogy tényleg nagyon könnyű, nem ettől lesz tele a hasunk az biztos. A bacon könnyedén sózza meg az élményt, a Cheddar számomra kissé elveszik alatta, tudom nem a legaromásabb sajtok közé tartozik. A zöldségek állagra és frissességre hibátlanok, nem nagyon lehet fogást találni rajtuk. A húspogácsa lehetne fűszeresebb, burkolás közben túlságosan simának érzem az összhatást, egy karakteres íz hiányzik belőle, és talán a legjobb lenne ha ezt a szerepet a hús vállalná be. A szósz sajna elveszik, ennél két-három kanállal több is mehetne bele, hogy jobban érezni lehessen.

Pont: 7/10

Mennyiség: Egyre több esetben a köret menti meg a lehetetlent, már ami a mennyiséget illeti, itt viszont szomorúan vettem észre, hogy nem jár bármiféle burgonya köret, egyedül pluszba salátát kérhetünk, de azt egyenek inkább a nyulak. A hamburger nem túl vaskos, így nem mondanám, hogy agyontömtem vele a fejem. Arányokkal semmi probléma, így köret nélkül egy 15%-al legalább meg kéne hizlalni az egészet, mert pillanatok alatt elfogy. Természetesen van dupla burgerük is, nem tudom az mennyivel jobb. A szószból elfért volna több is, közelében sem volt egy igazi strandburgernek, ahol csak úgy patakzik kifele a ketchup-mustár keveréke.

Pont: 6/10

Ár/érték: A Full Extra Burger, 1300 jó magyar forint ami talán így mennyiséget figyelembe véve, nem a legjobb fogás a városban, kissé a “drága” fele dönti a mérleget. A köret mindenképpen megváltás lenne mellé, sokkal kevesebb éhes száj maradna utána. Amikor ott jártam egy kisebb keveredés volt a rendeléssel, a keresztnevek használata helyett talán a sorszámozás bevezetése után tisztább lenne, de ezt majd idővel kisakkozzák a Zing csapatánál, bízok benne. A feeling tényleg jó, egy kocsiból megkapjuk és rárobbanunk egy sörpadra mellette, pár helyen még csiszolni kell a gyémántot, de ígéretesnek tűnik. Nem követem, hogy mikor merre járnak, de ha beléjük futok a nyáron akkor még egy tesztet megejtek.

Pont: 6/10