Select Page

Zugló Gyöngye Gyorsétkezde – Camembert nugget áfonya szósszal, hasábburgonya

Zugló Gyöngye Gyorsétkezde – Camembert nugget áfonya szósszal, hasábburgonya

Nagy húsevők lévén a tápláléklánc csúcsáról, nem nagyon nyúlunk olyan ételhez, amiben valamilyen formában nem található hús, de néha ez azért mégis előfordul.  Ha már a vega vonalon mozgok, akkor jellemzően azért valami állati eredetűre szavazok, a rántott sajtot például kifejezetten  szeretem.

Úgy esett, hogy nem munkával töltöttem az értékes időmet, hanem a 14. kerületben kalandoztam, amikor is utol ért az éhség.  Egészen pontosan a Budapesti Gazdasági Főiskola mellett, ahol is egy kocsmára egy étterem jut. Pontosabban a Zugló Gyöngye nevezetű főiskolások körében kedvelt kocsma mellett találtam a Zugló Gyöngye Gyorsétkezdét, ahol kis válogatás után kértem egy adag rántott Camembertet elvitelre.

Esztétika, megjelenés:  Az  elvitelre kért ebédem, a megszokott fehér hungarocell dobozba csomagolva került a kezeim közé. Felnyitás után azt tapasztaltam, hogy katonás rendbe kerültek behelyezésre a sajtocskák, és a másik oldalra lett halmozva a szép adag hasábburgonya. Érzésem szerint, előre panírozott Camambert nuggetsekről van szó, vagyis első ránézésre túl szabályosak, centiről centire megegyeznek. A hasáb nem a megszokott Mekisre hajazó, bár biztosan félkész, de a házias vonalra hajaz. Az áfonyaszósz színe meggyőzőz, de darabokat nem nagyon véltem benne felfedezni.

Pont: 7/10

Ízvilág:  A Camembert ízlelése után már teljes bennem a bizonyosság, hogy nem  a gyorsétkezde  Gordon Ramsay-e hozta össze , de az ízekre nem panaszkodom. Ami finom az finom, és ez bizony olyan sajt, amire számítani lehet, és a bunda nem kap főszerepet, a sajt ízét élvezhetjük. A hasábburgonya választás jó, szerencsére nem cipeltem sokat, így nem volt lehetősége nagyon bevizesedni sem. Az áfonya szósz nem túl édes, talán itt hiányolom kicsit az áfonya darabokat, és az enyhén savanykás ízt.

Pont: 7/10

Mennyiség: Bár a jó egyetemi hallgató, nem elsősorban arról híres, hogy olyan sokat enne, de a sok okoskodáshoz bizony kell az energia. Ez mind a suli, mind a szomszéd ivó vendégeinek jól jöhet, hisz mindkét helyen igazán bölcs emberekkel találkozhatunk. A nuggetsek darabszáma 6 és ehhez mérten a kapott sült krumpli adag is kielégítő. Aki nagyon szószosan szereti az efféle fogásokat, az lehet kicsit kevesellni fogja a szósz, nekem elegendőnek bizonyult.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az étel minőségére, nem nagyon panaszkodhatok, de a gyorsétkezdében bizony mirelit a menő . ezzel semmi gond, mert az íz és a mennyiség terén jól teljesítettek. Az ár, ami sokszor rossz irányba tudja befolyásolni a bennünk felmerülő érzéseket az ételek iránt, de szerintem ez sem vészes. A legdrágább fogások egyikét sikerült választanom a kínálatból, ami 1090 forintot jelent az esetünkben. Ezért megkapjuk  a sajtocskákat a szószt, és többféle köretből is választhatunk. Ami kifejezetten szimpatikus, hogy külön díj a csomagolásért nincs, ez minimum egy piros pont. Éhes hallgatok figyelmébe ajánlom a helyet.

Pont: 7/10