Select Page

Zugló Pálya Étterem és Pizzéria – Kívánság pizza (32 cm)

Zugló Pálya Étterem és Pizzéria – Kívánság pizza (32 cm)

Nem akármilyen péntekünk van ma, a várban jó borokat kínálnak a Parkban pedig dübörög a techno. Aki esetleg nincs nagyon otthon az aktuális programokban, annak kicsit részleteiben is elmondom miről hablatyolok. A technot a Scooter szolgáltatja, és sajnos, ha előre nem terveztétek bele a hétvégi programba, akkor bizony már lemaradtatok.

Ami viszont a másik dolgot illeti, a Budai várban, most hétvégén, pontosabban csütörtöktől zajlik a borfesztivál, ahol hazánk borvidékeinek különlegességei mellett az egyszerű lángostól a szarvasgombás különlegességekig sokféle földi jóval találkozhattok. Én azért valamennyire ragaszkodom a mi kis rendszerünkhöz, így pizzát teszek az asztalra, méghozzá egy Kívánság pizzát az új Zugló Pálya Étterem és Pizzéria konyhájából.

Esztétika,megjelenés: Az első választást a tészta szintjén kellett meghoznom, mint láthatjátok a vastag tésztás változatot választottam. Ami a doboz lehámozása után nyilvánvalóvá vált számomra, hogy biztosra mentek, a szélek rendesen megpirultak, így vélhetően a tészta sehol se m maradt nyers. A következő kérdés az alap volt, ami mustáros- tejfölös, így a piros színt hiába keresnétek, annak nincs nyoma a tésztán. A tészta és a szósz kiválasztása után a 3 darab választható feltét következett. Ezek közül először a bacon került a tésztára, amiből hatot szántak a 32 centiméterre és még arra is figyeltek, hogy szeletelés esetén minden szeletnek nagyjából a közepére essen. A köztes részeket vastag paradicsom szeletekkel töltötték fel, majd az egészet megszórták kukoricával. A végeredmény nagyin pofás, bőséges sajttal tették fel az i-re a pontot.

Pont:8/10

Ízvilág: Muszáj vagyok a tésztával kezdeni, mivel a pirult széleknek egyszerűen nem tudok ellenállni. A tészta könnyed, érezhető rajta, hogy megfelelő gondossággal kezelték. Igaz, hogy vastag, de nem emlékezted öreganyám házi kenyerére, határozottan pizza feltét alá való. Az alappal nem spóroltak, kellően mustáros, akik ennek az alapnak a hívei azoknak tökéletes választás. Baconből került rá elegendő, de szerencsére ez sem túlzottan sós ízt, sem zsírban tocsogást nem eredményezett. A paradicsom még paradicsom ízű, a kukorica pedig enyhe édes ízt hoz a kavalkádba. Összességében az mondható el erről az összeállításról, hogy a megszokott egysíkú füstös íz sokkal változatossab, a mustár és a remek tészta jóvoltából.
Pont:9/10

Mennyiség: Ránéztem és az első benyomásom az volt, hogy nincs ez 32 centiméter. Gyanús, hogy a vastag tészta okozta ezt az optikai csalódást, mert a mérőszalag előkerülése után pozitívan kellett csalódnom, mert 32 és még fél centiméter lett az eredmény. Mindez a vastag tésztával és a megfelelő mennyiségű feltéttel kombinálva bőven elegendőnek bizonyult egy evésre. Lightosabb vacsorának akár két főnek is simán elegendő lehet.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: 42 perc várakozás után melegen érkezett meg a pizza. Amiről talán még nem esett szó, az az, hogy kértem mellé két darab palacsintát is, aminek a dobozán kívántak jó étvágyat a küldeményükhöz. Átlagosnak nevezhető az idő, de a futár közvetlen stílusával és  a jó kívánsággal ötvözve, kicsit jobb ez mint az átlag.

Pont:8/10

Ár/érték: Pizza rendelésnél, főleg a 32 centiméteres kategóriában könnyen bele lehet szaladni 1500 – 2000 forintos árkategóriába is. A képen látható pizzáért, ami a tészta és az alap választásán felül három választható feltétet tartalmazott 1190 forintot fizettem. Ezért az árhoz képest igen magas minőséget és megfelelő mennyiséget kaptam. A mellé választott mogyorókrémes palacsinta 250 forintba került, amiért nem egy, hanem két igazán finom palacsinta került a megfirkált dobozba. Az árazás jó, a kaja jó, azt hiszem legközelebb egy vékony tésztás rokont fogok kipróbálni Tőlük.

Pont:9/10